Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Zavoj čez opast

Marijana & Marko
Julijske Alpe | Viševnik | z Rudnega polja čez Zlate vode

Nekaj čez deset je na Rudnem polju začelo konkretno snežiti; ko sva bila "ravno" tam, sva skočila na smuči in počasi na vse bolj visokih petkah odštorkljala proti vrhu (na psih so se delale krasne cokle). Nad 1900 m sva uzrla kvalitetno spihano pobočje - nekaj malega snega med travami. V močnem vetru s sneženjem sva zaključila na skalnem predvrhu, lučaj pod vrhom. Opoldne je bilo na pobočjih novega snega nekje 10 cm.

Zgoraj na grebenu sva lovila edini snežni jezik tik ob robu, vidljivost je bila pa tako ušiva, da mi je pri enem desnem zavoju na lepem zmanjkalo opore pod smučmi in sem se prekopicnil čez manjšo opast na severno stran ter se ustavil deset metrov pod robom. Razen te prigode drugih posebnih zanimivih dogodivščin ni bilo, morda podatek, da se da po travah mestoma prav solidno zapeljati.

S ta starimi, muzejskimi smučmi, kjer ti škrtanje in ruženje ne povzroča nikakršnih psiholoških bolečin, je bila smuka v celoti prav solidna. Za novo opremo pa je dana ocena na zgornji meji. Jutri bo vse drugače ... ;)

  • Leto 2100: snežno bogata zima nad Pokljuko.

Zadnja sprememba: 01.03.2020 ob 21:23

Povej naprej:

Poglej si še

Stenar na prepihu

Stenar na prepihu

Julijske Alpe | Stenar | Z vrha čez Sovatno
Anže Čokl
Ljubo doma, kdor ga ima...

Ljubo doma, kdor ga ima...

Karavanke | Vrh Ljubeljščice
Aleš Rotar

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...