Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Zasnežena pravljica, ratrakist in šmorn

Barbara Dekleva Jenčič

Zjutraj po napovedih - že kar nekaj novega in še kar ga meče, veter….zapeljemo se v Kleinarltal in proti koči Kleinarlhütte, kjer smo pred leti ob smučanju iz Penkkopfa, ki je cca 250m nad kočo, uživali v domačnosti koče….in šmornu….

Z avtom se zapeljemo po zasneženi cesti do parkirišča 150 m nad dolino , kjer samevata dva zasuta avta in nobene pasje gazi. Veselo štartamo proti koči in hvalimo romantiko nedotaknjenih travnikov in močnega sneženja ter pred vetrom zaščiteno pobočje, ko nam nenadoma z veliko hitrostjo nasproti pripelje ratrak. Komaj poskačemo na stran, a vseeno me uspe zasuti skoraj do riti…potem pa lagodno po njegovi sledi, ki jo hitro zasnežuje, do koče… vmes nas ratrakist še enkrat dobro zasuje… Ko pridemo do koče, je le-ta še zaprta, ratrakist jo ravno odkidava in hitro nas povabi noter - ponovno se ne moremo upreti specialiteti (šmorn)…. Višje danes ne gremo - slišati je kar močen veter, strmejših pobočij nad kočo pa danes ne želimo izzivati…

Smučarija super, travniki so dovolj strmi, da sploh kam nese, saj je snega skoraj preveč, redek gozd je super, zelo zadovoljni prismučamo do avta, ki še vedno sameva na parkirišču.

Prava snežna pravljica je bila danes.

Lp vsem, Barbara

Zadnja sprememba: 07.02.2022 ob 16:02

Povej naprej:

Poglej si še

Končno nekaj novega....

Končno nekaj novega....

Julijske Alpe | Pod Kriško steno
Janez Javoršek GRS
Previdno na Kotovem sedlu!

Previdno na Kotovem sedlu!

Julijske Alpe | Kotovo sedlo | Klasična iz Tamarja na Kotovo sedlo
Miha Debevc

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...