Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Zaključna!

Marijana & Marko

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 2.550 m

Jasna noč je obetala super razmere, tudi na spodnjem ledeniku (Bockkarkees) in na grebenu nad Oberwalderhutte je bilo zjutraj vse krasno pomrznjeno ... razmere so se nekoliko spremenile na zgornjem ledeniku (Pasterzenboden) in na vzhodnem hrbtu Johannisberg, kjer se je skorja tu in tam odsekoma malenkost vdajala pod smučmi.

Na vrhu sva bila že četrt čez sedem, da ja slučajno ne bi zamudila razmer na severovzhodnem pobočju (ki sicer sliši na ime Nordostwand, a je 40° za steno kar premalo), kjer sva si zamislila spust v dolgi poševnici vzporedno pod vzhodnim grebenom. In potem na koncu res tudi ničesar nisva zamudila, saj sploh ničesar ni bilo!

Uvodni zavoj z grebena je bil še dober, zatem sva smučala po nekakšni za hec zapečeni polenti. Skorjica se je takoj vdrla, pod njo pa globoka mokra kaša. Vsaj plazilo ni, je bilo pa odsekoma precej zoprno in tudi parim napokam sva se morala izogniti.

Ob povratku sva potegnila še do/nad manj izrazitega vrha Eiswandbichl na grebenu Barenkopf, kjer sva nad spodnjim ledenikom zatem imela edini odsek res dobre smuke. Povsod drugod motijo ponvice in žlebovi. Brez prekinitve se še prismuča do "piknikplaca". Na Gamsgrubenweg ni nobenih težav, predori so sedaj vsi odprti.

  • Nad Bockkarkees.
  • Grossglockner in Hofmannspitze.
  • Na vrhuncu.
  • Trapasta polenta!

Več informacij

http://www2.arnes.si/~mcuder/ture_dnevnik.html

Zadnja sprememba: 26.06.2019 ob 21:50

Povej naprej:

Poglej si še

Še se da - Kölnbreinspitze

Še se da - Kölnbreinspitze

Visoke Ture, skupina Ankogel-Reisseck-Hafner | Kölnbreinspitze
Jakob Kovač
Grossglockner-Veliki klek (smučanje s cca 3600 m)

Grossglockner-Veliki klek (smučanje s cca 3600 m)

Visoke Ture, skupina Velikega Kleka | Veliki Klek | iz Kalsa
Bogdan Jamšek

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...