Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Wirtsnock

Mišo Jenčič

Sinoči smo se zmenili za Porezen, a smo se zjutraj odločili, da se vendarle odpeljemo "malo" dalj, na pravi pršič. Ko smo pred 14 dnevi obiskali Mühlhauserhöhe, smo opazili, da gre z istega izhodišča na drugo stran doline prav tako en turni smuk in glede na naše današnje časovne omejitve se nam je to zdela dobra ideja.

Izhodišče je planina Untere Seifteralm, okoli 6 km s Schönfelda proti Bundschuhu (parkirišče takoj za mostom čez potok). Pred nami je bila sled enega samega smučarja, kar je bilo dobrodošlo, da smo se znašli med gozdnimi cestami v spodnjem delu. Nad planino Steffeialm se je začel sprva položen, nato pa čedalje strmejši vzpon na vršno sleme. Podlaga pod 10 cm novega (mehka kloža) se je kar posipala pod nogami in ni vzbujala občutka velike varnosti. Ko je Barbara ugotovila, da je to najin 13. turni smuk v sezoni, je sklenila, da je en faktor tveganja povsem dovolj in sva morala obrniti 30 m pod slemenom. Ivo, ki letos še ni prišel do številke 13, je "smel" nadaljevati - na koncu smo modrovali, da je bil pravzaprav summiter naše "odprave", katere glavnina se je povzpela do zadnjega višinskega tabora :-)

Za smučanje z vrha je Ivo povedal, da nisva nič zamudila, ker je bila skorja; je bil pa zato pod slemenom krasen in povsem deviški pršič (izvzemši eno smučino našega predhodnika). Smučanje je bilo tako vrhunsko. Žal (pre)kratko. Toda sladko.

Generalno gledano pa je tura na Mühlhauserhöhe boljša kot na Wirtsnock (več dobrega smučanja).

  • Steffeialm
  • na drugi strani doline je Mühlhauserhöhe
  • strmina, ki smo se je ustrašili
  • Barbara jo je hitro ubrala navzdol
  • Ivo prihaja z vrha

Zadnja sprememba: 28.01.2019 ob 08:22

Povej naprej:

Poglej si še

Brda, od pršiča do borbanja (Miranova spominska)

Brda, od pršiča do borbanja (Miranova spominska)

Julijske Alpe | Brda | VJV greben in naprej ob poti Brda/Debela peč
Metod Škarja
RAZNOLIKE SNEŽNE RAZMERE DANAŠNJEGA PREBRA

RAZNOLIKE SNEŽNE RAZMERE DANAŠNJEGA PREBRA

Nizke Ture, Schladminger Tauern | Preber
Marijan Zupan

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...