Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Wir haben die perfekte Note

Marijana & Marko
Karavanke | Stol | Osrednja grapa (severna stena)

Drei von drei, passsssssst! Po formalnostih na meji opaziva, da na severni strani ni več trde zime, drevesa gola. Cesta od parkirišča v Medvedjem dolu je še vedno krasno zalita, v in pod Janezovo rižo že kar nekaj ljudi. Slediva udobni špuri do razcepa in presenečno gledava, ko tik pred nama večja skupina odvije proti Osrednji grapi (Gipfelrinne).

Prestaviva še eno prestavo višje, preskočiva vrsto in imava privilegij prva vleči špuro, od 1800+ m pa gaz. Avstrijcev zatem začuda sploh ni več za nama, sneg v grapi deluje stabilno. Na mestu, kjer je bilo več naplazenega/napihanega, narediva "hitri preskus", sneg drži dovolj dobro. 50 m pod robom stene je to bolj ubogo zimo žal konec smučarskega dela. Višje greva brez smuči do grebena in še kratek skok na najvišjo točko, da na Stolu odpočijeva.

Dol do smuči je šlo bolj sitno. Smučanje v grapi po še nezvoženem snegu dobro, tudi pod steno dobra smuka (bolj na levi strani, dol gledano), Tudi nižje po skorjici včerajšnjega deževja je šlo dobro. V bistvu presenetljivo dobra smuka, za štirico pa ne moreva šenkati; če bi vsaj z vrha odsmučala, bi se še dalo zmeniti. Še vedno se prismuča do parkplaca.

Še info: za Janezovo rižo so poročali, da naj bi se dalo smučati povsem z grebena, z vrha Stola pa samo s starimi smučmi in s peš odstavkom.

  • V Gipfelrinne
  • Izstop na greben. Skalna rdečica je pristna, tako krušljive skale ni tako lahko najti.
  • Pogled proti vzhodu
  • Pogled z vrha proti zahodu

Zadnja sprememba: 20.02.2022 ob 20:57

Povej naprej:

Poglej si še

Dva obraza, dveh klasik nad Mallnitzem

Dva obraza, dveh klasik nad Mallnitzem

Visoke Ture, skupina Ankogel-Reisseck-Hafner | Hagener Hütte
Visoke Ture, skupina Ankogel-Reisseck-Hafner | Romatenspitze
Janez Javoršek GRS
Dva na en mah

Dva na en mah

Karavanke | Suho ruševje
Karavanke | Vrh Ljubeljščice | Ljubelj
Miha Debevc

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...