Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Vreme glih za Begunšco

Metod Škarja

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.100 m

(naslov se mi je motal od srede tedna po glavi po analogiji z Ratitovcem, glede na napovedi vse do včeraj zvečer - na koncu je bilo marsikje bolje, pa tudi tu).
V glavnem, naše nadebudne turne oziroma že roki-alpinistične smučarje je bilo treba peljat v eno grapo, ki ni prekratka in ima ob strani skoz dol strmo za zavijat; Zahodna v Begunjski Vrtači je ravno prava. Sneg že zelo v redu, bel ne cuka več, le v strmini je še malo premehak. Seveda z vrha sprobam direkten Janezov vstop in res je šus :). So se pojavile že neke skale ven bolj levo, tako da ni bilo za več kot en zavoj, pa vendar. Na začetku ne veš, a se bo tisti bel sneg speljal s smučmi vred dol ali bo držal ... . V glavnem prav lepo odsmučamo.
Dostopa do snega spodaj, zahvaljujoč ogromni plazovini, ki je segla nadpovprečno daleč, res ni za več kot nekaj minut, se pa da, kdor res hoče, gor grede tudi poflikat peš za parkrat po pet minut :). Srečali nekaj znancev oziroma eno znanko :). Na vrh Begunjščice pa potem nismo šli, da bi se še enkrat. Uživali Rok, Rudi, pa jaz seveda.
Seveda pa v oči pade tudi splužena cesta na snežišču pod Centralno grapo. Težko se je izogniti vtisu, da je to bila taka, malo namerna devastacija, pač sosedu turnemu smučarju par polen pod noge. Ker spodaj cesta še ni nikjer urejena z en kup zameti in plazovinami in ni videti, da bo prav kmalu. Lahko bi šli po obratnem vrstnem redu in najprej uredili cesto do snežišča, snežišče pa prihranili za konec.

Zadnja sprememba: 02.05.2021 ob 11:07

Povej naprej:

Poglej si še

Smučanje po južnem snegu

Smučanje po južnem snegu

Julijske Alpe | Luknja
Silvo Baznik
Popoldanska

Popoldanska

Kamniško-Savinjske Alpe | Storžič | Peto žrelo
Primoz Vrhovnik

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...