Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Velikonočni Kralj KSA

Klemen Štular

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.400 m

Grintovec, zakaj pa ne. Z Jernejem tvegava okužno covida in se odpraviva od doma pred koncem policijske ure. začneva hoditi ob 5ih iz Suhadolnika, malo pred 8mo sva že na vrhu. Na poti razmišljava o pavzi da se sneg malo odtali, ampak na najino presenečenje je na strehi ponekod kompakten trd sneg kot pa tudi kompakten pršič/klože ki pa se brez problema lomijo med smučanjem.

Na vrhu sva še brez napovedanega vetra, no se je splačalo vstati zgodaj. Začneva smučati. Zgornji del strehe odlične razmere. Smučke se potopijo do nekje 10cm, na sredini strehe postane malo bolj trdo in "kložasto" (klože so tako tanke da niso moteče). Na drugi polovici strehe pa trd kompakten sneg v katerega smuči kar režejo in olupijo vrhnja 2 cm. Ko se spustiva na jame in pa po zimski smeri proti suhadolniku, tam naju pričaka pričakovan beton. Ampak oba od navdušenja kakšne odlične razmere so bile na strehi kar pozabiva da noge vibrirajo in se masirajo.

Prismučava malo nad razcepom za taško. Pod lažjo potjo čez taško nato posmučava z pancarji še kakšnih 50m po plazu. Se ne smuča z smučmi ampak se vseeno šteje :)

  • DCIM-100GOPRO-GOPR0141.JPG

Zadnja sprememba: 17.09.2022 ob 22:41

Povej naprej:

Poglej si še

JELOVŠKA

JELOVŠKA

Julijske Alpe | Ratitovec, Gladki vrh | Jelovica
Julijske Alpe | Ratitovec, Kosmati vrh
Maja Lušina
KOTOVO SEDLO IN ŠE MALO VEČ

KOTOVO SEDLO IN ŠE MALO VEČ

Julijske Alpe | Kotovo sedlo | Klasična iz Tamarja na Kotovo sedlo
Franci Pogačar

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...