Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

VELIKONOCNA TRIGLAVSKA TS MAGISTRALA III

Uros Ilic
Julijske Alpe | Za Cmirom | Mojstrana - Vrata - Begunjsko sedlo

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.500 m

Po mrzli noci se zbudimo v soncno nedeljo. Dnevu primerno jajca, potica, salamin in ostale dobrote polnijo zelodce do te mere, da prave volje za vzpon na vetroven Triglav ni, ceprav so snezne razmere videti odlicne. Bojda je umanjkala moja motivacija, ki pa je skopnela zaradi novo pridobljenega prehlada.

Ob 1010 zato odsmucamo proti Stanicevi koci. Prsic. Komunikacijski nesporazum nas prikrajsa za spust v konto kar poskusimo kasneje nadoknaditi vendar je skok ze kopen.

Za Cmirom je sprva grifig, nizje spodaj pa ravno prav odjenja za uzitka polno spomladansko smuko vse do bukovega gozda. Na zadnji flanki je sicer ze potrebno povezovati snezne jezike med kamenjem. Kratek spust cez gozd do asfalta kjer nas pricaka kombi (hvala Peter) in hladno pivo (hvala Joze). Monika in Gregor mi prijazno omogocita prevoz do Lj., zato se s prijatelji prehitro poslovim z zavezo, da precenjem Julijcev ostabemo zvesti tudi naslednje leto. Srnjak na poti do Pericnika popestri se voznjo.

Ceprav je bila moja letosnja magistrala koledarsko pozna za morebitne zanamce vsekakor se ne prepozna, saj je bila snezno, kljub skromnejsi letosnji snezni zimi se povsem zvezna.

Zadnja sprememba: 17.04.2022 ob 19:24

Povej naprej:

Poglej si še

Weisssee spitze 3518

Weisssee spitze 3518

Vzhodne Retijske Alpe | Weißseespitze
Status Connected
Še vedno fajn nad Obijem

Še vedno fajn nad Obijem

Nizke Ture, Radstädter Tauern | Grosse Kesselspitze
Barbara Dekleva Jenčič

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...