Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

V pogorju Dachsteina

Mišo Jenčič

Prvotni cilj je bil sicer takoj za turskim tunelom, ampak če smo že plačali predornino za oba tunela, se je "splačalo" zapeljati se malo bolj na sever. Miha je predlagal zanimiv cilj v pogorju Dachsteina in hitro smo bili za.

Prvič smo z glavne ceste proti Hallstattskem jezeru zavili v Lungötzu, vendar cesta proti izhodišču od neke točke naprej ni bila splužena. Zato smo se vrnili do glavne ceste in nadaljevali skoraj do Annaberga, kjer smo končno vdeli pravo cesto in se po njej zapeljali do izhodišča na dobrih 1100 m. Čeprav je bila cesta zasnežena, se je dalo brez verig.

Po utrjeni gazi smo brez orientacijskih težav dobro napredovali in šele po kaki uri zagledali naš cilj. Pot gre sprva malo gor-dol, v zadnjem delu pa se po lepih kontah vzpne do grebena, kjer je na enem od skalnih izrastkov križ, ki je kakor vrh ture, čeprav se smučarsko nič ne zamudi, če se odsmuča že s prevala, ki je nekaj 10 m nižji.

Tako kot večina nismo smučali po smeri vzpona, temveč po lepih severozahodnih pobočjih. Račun za lepo smuko je bilo ponovno natikanje psov in vzpon okoli 100 višincev do najvišje točke slemena, od koder smo lahko odsmučali do avta. Sneg je bil rahlo ojužen, mestoma tudi zakložen pršič, zato smuka ni bila vrhunska, je bila pa vseeno dobra.

Zadnja sprememba: 15.02.2020 ob 22:18

Povej naprej:

Poglej si še

Schoepfing

Schoepfing

Nizke Ture, Radstädter Tauern | Schöpfing
Silvo Baznik
Spet ta Lungau

Spet ta Lungau

Nizke Ture, Radstädter Tauern | Grosse Kesselspitze
Darko Mulej

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...