Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Uravnoteženje

Marijana & Marko

Smučišče tudi danes turistično zaprto, pa nama jo je zagodel voznik ratraka, ki naju je zaustavil 100 m pod vrhom, ker se je z ratrakom na zajli preganjal gor in dol. Zgornji del smučišča je bil po pršiču vrhunski, spodnji del je bil tudi dober. Levi krak (gledano dol) je zalit za brezskrbno vijuganje po celotni širini.

Ker si nisva želela preslabega snežnega izkoristka (t_s << t_c), sva še enkrat zapregla pse in približno uravnotežila oba časa (t_s ≈ t_c). Petru hvala za definicijo in teoretično obdelavo turnosmučarske statistike. Ratrakist (teptal je samo vršnih 100 m) je zgoraj medtem dokončal svoje delo, sneženje pa tudi, saj je zapadlo ravno dovolj pršiča za novo krasno smučarijo.

Novega snega na Neveji je do 10 cm mokrega, pri Gilbertiju je pršiča za 30 cm, višje pa glede na vremensko postajo pod Prestreljenikom nekje 130 - 140 cm. V sneženju in megli naju ni nič zamikalo, da bi pod stenami igrala poskusna zajčka. Plazov ni bilo slišati, enkrat se je konkretno posulo čez steno Bele Peči.

Z zadovoljstvom sva prebrala, da je Aleš uspel odtajati svojo kamero in se spet smučarsko našel. Sedaj bo treba rešiti najino krizo, saj tole preganjanje po smučiščih pač ni turno smučanje ...

  • Prvič.
  • Drugič.

Zadnja sprememba: 22.12.2019 ob 22:55

Povej naprej:

Poglej si še

Uživaški pršič

Uživaški pršič

Julijske Alpe | Višarje
Julijske Alpe | Kamniti lovec | v krnico Klobu
Bojan Ambrožič
Smučar sem!

Smučar sem!

Krške Alpe | Königstuhl
Aleš Rotar

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...