Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Tuširanje pod Kriško steno

Barbara Dekleva Jenčič

Zjutraj dolgo poležavamo, potem pa v okrnjeni zasedbi le proti Gorenjski. V rahlem rosenju štartamo okoli 12h s popolnoma praznega parkirišča pod tretjim ovinkom. Z avtom bi se sicer dalo pripeljati do spodnjega parkirišča, vmes sta le dva krajša zasnežena, a prevozna odseka.
Na cesti proti koči srečamo dve skupini pohodnikov, ki nam vsi po vrsti poročajo o konstantnem grmenju menda konkretnih plazov s sten, pa da sta pred nami dva smučarja raje obrnila....nadaljujemo do plazovin nad gozdom, vmes poslušamo bobnenje plazov in se odločimo, da se bomo vzpenjali po gozdnatem slemenu med srednjim in levim jarkom, ki je popolnoma varen pred plazovi. Dež je prešel v sneg na višini cca 1300, ki pa je bil seveda precej moker in premočeni kot cucki, se na “neki točki” odločimo, da je tuširanja pod Kriško za danes dovolj, zlasti, ker se je medtem zgornji del ovil v gosto meglo. Smučarija je bila pa presenetlivo perfektna, krasen srenec, ki je bil sicer malenkost razmočen in prehitro smo bili na travnikih pod kočo. Snega je še ogromno, tura bo še nekaj časa aktualna.
Ne glede na to, da smo bili do kože premočeni in da smo obračali na “neki točki”, smo bili prav zadovoljni, kljub vsemu ni bilo tako slabo....

Lp vsem Barbara.

Zadnja sprememba: 26.04.2021 ob 20:41

Povej naprej:

Poglej si še

VREME GLIH ZA NA RATITOVC

VREME GLIH ZA NA RATITOVC

Julijske Alpe | Ratitovec, Gladki vrh | Razor
Maja Lušina
Meglena

Meglena

Karavanke | Begunjščica, Veliki vrh | Osrednja grapa
Marijana & Marko

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...