Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Turnosmučarski nemazohizem

Marijana & Marko
Julijske Alpe | Il Pinnacolo | Trbiška gredina

Če zmore "mazohist iz baze" (ki rad sliši tudi na "mož jeklen") po cesti v Vrata, bova tudi dva uživača zmogla cesto v Mrzle vode. Čeprav ima cesta sloves "neskončne sibirske ravnice", sva jo v sobotnih dobrih razmerah (poteptana, trda) zmogla v uri lagodnega tempa, zatem pa se cesta le postavi turnosmučarsko pokonci.

Preden zapiševa kaj o razmerah, še nekaj potovalne statistike za "bazo": trajanje ture 6 h 10 min, prigaran kumulativni vzpon 1545 m. Prehrana: 0 napolitank/290 m vzpona, 0 jabolk/14 km ture, 1 dl vode/osebo/1 h 14 min ture (k prehranski statistiki nama ni potrebno dodati banane).


Cesta je uradno zaprta, za tiste s "cohones lanske Dobrče" in s primernim konjičkom bi pa bila lahko zgoljufana. Lani sva iz samega zatrepa Mrzle vode že poskušala na Pinnacolo, pa naju je ustavila nevarnost plazov, tokrat je bil edini faktor zalitost in na najino srečo sva našla smučarsko linijo do grebena Trbiške Krniške špice, kjer se nanj nasloni vrh Pinnacola (2270 m). Vsekakor je ta smer super alternativa utesnjenemu žlebu, ki vodi na Trbiško škrbinico. Smer je zračna in teče preko treh gredin, naklon večinoma 40-45°, eno mesto več, 200 m. Opisana je v avstrijskem vodničku "100 smučarskih ciljev v Zahodnih Julijcih".

Smuka po smeri nazaj v Mrzle vode zelo dobra: super smučljiv, bolj ali manj zbit suh sneg. Tudi v krnici je bila do nekje 1700 m dobra smuka po trdem/grifig snegu, zatem 200-300 m res precej trapaste skorje, potem pa po solidno smučljivem južnem snegu do ceste. Po cesti je letelo, po ravnem pa sneg tudi še dovolj kompakten za spodoben lauf. Z vrha sva odsmučala ob 13h.

Več fotk na M&M.

Več informacij

http:///~mcuder/ture_dnevnik.html

Zadnja sprememba: 06.03.2019 ob 14:07

Povej naprej:

Poglej si še

Svačica iz Podna

Svačica iz Podna

Karavanke | Svačica | iz Podna čez sedlo Svačica
Primož Blaha
Klasika v trdem

Klasika v trdem

Julijske Alpe | Rodica | Proti planini Suha
Janez Klemenc

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...