Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Trolissimo, povezava Trolka in žleba na Šentanca

Simon Erjavec

Večinoma je o torkovi dogodivščini povedal že Matej v svoji objavi. Dodal bom le še par detajlov ter video.

Linija se začne tako kot Trolko. Kjer je v Trolku po navadi skok, imamo dve možnosti. Prva je po original Trolku in prečka ter vzpon v desno nazaj na škrbino, druga opcija, direktna, se vidi v posnetku spodaj. Tu je potrebnega veliko snega, jaz sem smučal že po skalah.

Iz sedelca imamo par možnosti. Strmina je tu kar precejšnja, pod njo se nahaja skok. V prejšnjem poskusu je bil precej slabše zalit in ni omogočal tako lepega prehoda. Skoka smo se lotili vsaj po svoje - Andraž ga je nažgal po sredini in odrinil, jaz po desni in skočil v žlebiček, Matej je šel v levi žleb, kjer pa je naletel na skale. Žiga je izbral varnejšo opcijo in sestopil skozi žlebiček ob skoku.

Od tu naprej je sama uživancija, je pa celota linija en sam užitek. Sploh v snegu kot smo ga imeli - prvovrstni pršič, brezvetrje in okno lepega vremena. Kakor žleb izgleda kar kratek od spodaj, na srečo niti ni. V žlebu je en manjši skok, ki pa je zdaj že konkretno zalit. Sam se poizkusil srečo še bolj v desno proti Večerni, ampak sem naletel skale in odsmučal na eni nogi.

Zadnja sprememba: 03.11.2018 ob 21:57

Povej naprej:

Poglej si še

Tipanje BV v megli

Tipanje BV v megli

Karavanke | Begunjščica, Begunjska Vrtača | Lenuhova grapa
Simon Erjavec
Čudovita linija v steni Velikega Vrha

Čudovita linija v steni Velikega Vrha

Karavanke | Košuta, Veliki vrh | Tihotapska smer
Matej Mejovšek

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...