Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Triglavska magistrala III

Uros Ilic

Pred 6 uro zacnemo s pripravami. Spanje pod lediscem brez spalnih vrec takointako ne omogoca nedeljskega polezevanja. Takoj ko zapustimo bivak nas severnik zacne prestavljati iz spure. Ko skoraj prevrne 100kg strica se zacnemo sprasevati ali nas bodo Hribarice in naprej Konjsko sedlo danes pripustili do Kredarice na kateri je ze v zavetrju -19 stopinj. Pri skali se odlocimo, da naravi za danes priznamo premoc. Vcerajsnji svez sneg se je s severnikom namrec ponoci in zjutraj nevarno nabiral nad Hribaricami zato plazu ne zelimo sproziti ob strmem vzponu.

Odlocitev je tezka vendar glede na vremenske razmere edino razumna. Obrnemo v smeri vcerajsnjega pristopa in v stilu smucarskega teka z 50km/h refuli severnika v hrbet po Dolini Triglavskih Jezer odvijugamo v manj zahtevne vremenske razmere. Veter hitro opesa, vidljivost se izboljsa in pri Koci pri Triglavskih jezerih ponovno lahko obcudujemo ples snezink. Med kocinjanjem smuci debatiramo o vzponu na Štapce in potovanju preko Fuzinarske planine do Vogarja. Odlocimo se za povratek na Komno

Od tam v ugodno zavetrje gozda kjer po 20cm prsicu potegnemu spuro proti Komni, kjer po dveh urah globokega gazenja najdemo vceraj potegnjeno kaco, po kateri gre hitreje do Doma na segedin. Tu se poslovimo, saj gre ekipa v dolino k slapu Savica, jaz pa jutri ponovno poskusim. Seveda po vecernem turnem sprehodu po Lepi Komni.

  • Vecerni pogled na Dolnike
  • Planina na Kraju
  • Mraz ne popusca
  • Historicni arzenal v Domu na Komni

Zadnja sprememba: 21.03.2021 ob 19:21

Povej naprej:

Poglej si še

Rana ura, sonca ne zamuja

Rana ura, sonca ne zamuja

Julijske Alpe | Mrežce
Vid Grašič
Mesano na zaru

Mesano na zaru

Kamniško-Savinjske Alpe | Storžič | Zahodna grapa
Klemen Štular

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...