Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

triatlon nad Planico

Janez Javoršek GRS
Julijske Alpe | Jalovec | Jalovčev ozebnik

Danes še brez gneče (pri povratku je bilo v Planici kot v čebeljem panju), niti ne prav zgodaj v Tamar s kolesom in smučmi na ruzaku. Cesta je še za kolo precej mehka, je celo vrsto nasutega peska, nekje na polovici pa tudi še veliko ledu in snega. ponekod tudi še več kot dvajset centimetrov. Vmes je nekaj daljših kopnim. Jasa pri domu v Tamarju je brez snega, na žalost je tudi iz podrtije na robu jase sedaj izginil in se je pokazala vsa beda nekoč zelo uporabne bajte!

Razmere za hojo navzgor vse tja do osrednjega najbolj strmega dela doline super, tam sem zaradi plazovine snel smuči. V ozebniku starih sledi ni, sva se zato z Italijanom kar namučila z gaženjem. Čez celoten ozebnik je mehko, le žleb po katerem so šle trase plazov je trd.
Smučal sem z Jezerc, do lijaka precej mehko (sonce), nižje v ožini žleb omejuje zavoje, a se da zelo lepo odvijugati vse do mehkih pobočij pod stenami Velikega Kota, Vevnice in Ponc. Presenetljivo sem z dilcami na nogah pripeljal do šanka pri koči.

Več informacij

https://photos.google.com/share/AF1QipMbLFjZ_FuP58-Ip0lQesNQcDRhR-0b2gcmYF1v_ey3sAaRnQVyaHjjn72a9tWcJw?key=QXhIbmp0Zk42dlh4eWltZGw2OS0tUk1icVVaNTR3

Zadnja sprememba: 03.11.2018 ob 21:57

Povej naprej:

Poglej si še

Ojstrica - Škarje - Klemenča jama

Ojstrica - Škarje - Klemenča jama

Kamniško-Savinjske Alpe | Ojstrica, Škarje | Škarje zahodna
Matej Špeh GRS
Na Poliških Špikih

Na Poliških Špikih

Julijske Alpe | Špik nad Nosom (vzhodni vrh) | Z vrha na jug
Marijana & Marko

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...