Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Tanajboljši srenec za tanajvečje zaspance

Barbara Dekleva Jenčič

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.850 m

Ko smo se včeraj peljali čez Julierpass proti Biviu, nas je pogled na flanke proti Piz Lagrev rahlo razočaral - dalo bi sicer se, ampak snega ni bilo ravno pretirano. Pri Hospicu, kjer je izhodišče za mnoge, nama znane, pa tudi še neznane ture, smo z olajšanjem ugotovili, da je snega ravno še dovolj.

V načrtu za danes smo imeli Piz Turba, pa nam je šefica v Post hotelu rekla, da so trenutno top razmere na Roccabelli, torej tja… potem nas je pa skoraj nadrla, ko smo prijavili zajtrk za ob sedmih. Ob petih me je dejansko zbudilo topotanje večine turnih smučarjev, ki so hiteli na zajtrk….No, mi lagodno na turco, v začetku kar nekaj časa po dolini, dokaj trdo, zato na srenače takoj, ko se začne vzpon. Ponovno ne srečamo nikogar, razen množice svizcev, ki so imeli po snegu kar avtoceste med posameznimi luknjami. Smo pa slišali ropotanje enega smučarja po trdem navzdol (verjetno smena ob petih). Na vrhu kar nekaj časa posedamo in se razgledujemo - vrh je lep razglednik. Odsmučamo malo po poldnevu in ujamemo super razmere - nezvožene flanke srenca, skratka čista uživancija in tako vse do avta, kjer nas čaka mrzel pir.

Lp vsem, Barbara

P.S. Marko, če mi lahko zrihtaš veleposlaniško mesto, bi se raje priporočila za Švico. Pravzaprav bi bila zadovoljna tudi s položajem turnosmučarskega atašeja.

  • dolg položen začetek
  • S smučni od avta do avta. Levo naš vrh

Zadnja sprememba: 28.04.2022 ob 15:39

Povej naprej:

Poglej si še

Ratrak špura

Ratrak špura

Julijske Alpe | Prestreljeniško okno | Na italijansko stran
Marijana & Marko
Praznični pršič

Praznični pršič

Julijske Alpe | Prestreljeniško okno | Na slovensko stran
Matjaž Duh

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...