Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Super tura, vrhunsko smučanje

Janez Javoršek GRS

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.300 m

Prvi dan v letu se že desetletja pojavlja dilema: Še ena buteljka penine ali budilka zgodaj zjutraj?
Na Rudnem polju smo parkirali očitno kot tretji. Vse je bilo še mirno in spokojno z veliko količino snega že ob cesti. Je pa treba vseeno napisati, da ga je bilo marsikdaj precej več, banda frezanega je bila visoka tudi tri metre....
Mrzlo (-10 st.), zato z Anžetom odhitiva proti Konjščici. Plan je bil Veliki Draški vrh, ali pa, odvisno od razmer, tudi kam drugam. Na Jezercu sva brez kakršnekoli dileme zasukala na Srenjski preval. Smučanje vrhunsko, do Konjščice sva divjala in tulila. Na planini zaradi civilizacije utihneva, a vajo z glasilkami ponoviva pri smučanju strmega gozda kjer sva sto višincev pod Kresiščem odsmučala proti Rudnemu polju.
Zahodni veter je danes krojil cilje, vidljivost in varnost. Na celotni turi sva imela suh sneg, v tem delu naših Julijcev veter še vedno s snegom počne vse kar se mu zahoče, Preobrazba se tudi še po več dneh, odkar je obilno snežilo ni začela (razen s pomočjo vetra!!)
Spodaj sem pripel povezavo z nekaj detajli današnje ture in še povezavo dogajanja nad Ljubeljem. Pametno je pogledati oba.

Srečno v Novem

https://www.facebook.com/SVSPZelenicaTrzic/videos/701264853777009/

Več informacij

https://photos.google.com/share/AF1QipN9bbh_cpYovFTlvvm7kMqG1jNLBQFFRhbrUWWDrTvEHLBIPC2ljwmKq8dsRmm6aQ?key=ZDB4Q294T3A0ZHg3Y3dLcDY0Sk82bTdKV21CNTh3

Zadnja sprememba: 01.01.2021 ob 20:09

Povej naprej:

Poglej si še

Repetenti na Kleku

Repetenti na Kleku

Karavanke | Klek | Planina pod Golico - Klek
Miha Debevc
Z razlogom redko smučano

Z razlogom redko smučano

Julijske Alpe | Soriška planina, Šavnik
Darko Mulej

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...