Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Štirje v centrifugi

Janez Javoršek GRS

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.200 m

Včeraj ne preveč obetajoč začetek še v dolini Pölla, kjer z avtom obstanem v pol metrskem nanosu snega. Milojka vzame sapo, da bi izgovorila, a je bilo že prepozno. Konec vožnje "sredi" doline. A mali ekipi vsega navajeni dva koraka več, pa res ne bosta pokvarila dneva!. Bilo je 10 km in mnogo korakov.
Kmalu, ko se dolina za vasjo Rennweg am Katschberg začne zapirati in je hiš vse manj, splužena cesta postaja vse bolj ledena in mestoma se je zaradi tega precej bolj peljati na gumah, kot hoditi peš.
Zameti novega snega ne omogočajo vožnje do letnega parkirišča na 1370 metrih.
Pred nami sta bila dva domačina, par je lepo urezal špuro do široke doline Ödenlanisch, kjer je precej novega snega odpihnilo, a je obležal v dolinah skrit pred vetrovi in v čakanju, da kasneje vanj z veseljem zaorjemo. Spust smo začeli z neimenovanega vrha severno od Waschganga, ki je smučljiv v takih razmerah in zato "zimski" vrh. Začeli smo 30 metrov pod višino Waschganga.
Smučanje večinoma po že "prebutanem" pršiču, nekaj je bilo tudi lepo smučljive mehke klože, ki pri zavojih zasipa s prahom.
V gozdu nad lovsko kočo je bilo do trideset cm novega pršiča (o kvaliteti smučanja komentar ni potreben...), nižje je treba ves čas oponašati Majdičevo, a po senčni dolini tudi to mine!
Lepa, samotna tura nad Pöllatalom, v osrčju gora, ki smučarsko niso najbolj popularni, a najbrž prav zaradi tega, sva z Mitjo v prejšnji sezoni na tem področju in južno od doline Malta smučala štiri vrhunske turne smuke. V zadnji izdaji Planinskega Vestnika jih je Mitja tudi opisal. Kdor je že "vse" presmučal, bo tam našel še štiri, katerih najbrž še ni.... toplo priporočam!

  • Spodaj smo videli tablo
  • (foto Aleš)

Več informacij

https://photos.google.com/share/AF1QipOGWcI3ybCDIPukN7pWgoppJzQaojd3DK_l1mVmv5GYtFooRC71aBmHTPTDDyo5iA?key=dXlpLTdXcUpCdFg4ODdlYXYzOVFqMlY2VzFhLXFB

Zadnja sprememba: 17.02.2020 ob 15:44

Povej naprej:

Poglej si še

Sončni dan v Nokijih

Sončni dan v Nokijih

Krške Alpe | Stileck
Krške Alpe | Stileck
Aljoša D
Kruta realnost letošnje zime

Kruta realnost letošnje zime

Kitzbühelske Alpe | Schoenhofer Wand
Kitzbühelske Alpe | Manlitzkogel
Anže Čokl

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...