Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Štanske čeri

Marijana & Marko

To sezono prvič v BTC City, danes zjutraj nobene gužve navkljub brezplačnemu kinu, kokice se pa kupi neposredno zraven. Zanimiva smer gorniškega razvoja ...

Poročila na Snežaku niso bila ravno obetavna, z grebena s smučmi baje nikjer na Begunjščici ne gre, če sva seveda opise dovolj vestno prebirala. Morda bova pa midva kaj staknila? ... spoiler alert ... Nisva!

Prav veliko se nama danes ni ljubilo, tako da sva hitro odvila levo na severovzhodni plaz Begunjske vrtače, kjer se je vila udobna špura za gor in dve hitri liniji za dol. Nad plazom, ko se stene začnejo zapirati, sva se morala potruditi sama, saj so nama vse sledi kar na lepem ušle navzdol. Višje sva na razcepu pociljala najlažji izstop, ki pripelje na Štanske čeri v vzhodnem grebenu Begunjske vrtače (1914 m). A snežni jezik nama je prav nesramno zatajil 20 m pod grebenom, čeprav sva pretaknila vse jezike v bližini. Peš sva skočila do sonca na grebenu, ravno še pravi čas, saj se je nekaj minut kasneje sonce že poslovilo za oblaki.

Smuka solidna. Večinoma skorj(ic)a, ki se je lepo "prebijala" s smučmi.

  • Na grebenu
  • Začetek smučanja, 20 m pod robom stene.

Zadnja sprememba: 25.02.2022 ob 14:28

Povej naprej:

Poglej si še

Bavški Grintavec

Bavški Grintavec

Julijske Alpe | Bavški Grintavec | Južno pobočje
Andrej Erceg
Ne ravno z vrha

Ne ravno z vrha

Julijske Alpe | Kukova špica | Z vrha na Gulce
Anže Tomšič

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...