Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Špaltnatour

Primoz Vrhovnik
Peninske Alpe | Alphubel | Normalna smer

Z žičnico na 3500 na smučišče. Proti sedlu Feejoch po že znani poti. Nadaljevanje po izpostavljenem grebenu na Feechopf , zame smučarja kar izziv z derezami po skalah , vzelo mi je dobro uro in spraševal sem se ali mi je res treba tega praskanja po meni grdem rjavem granitu…, pomoje so me slišali na smučišču spodaj ko sem preklinjal skalni greben.
Nadaljevanje proti Alphubelu 4206 m po shojeni špurci , recimo kot bi šel na Veliko Mojstrovko, razgledi naokoli za popi…it! Zadel dan v piko.
Po slabih 4 urah sem bil na vrhu in užival, res pompozni razgledi.
Odsmucal sem po Alphubel gletcherju proti Langfluh gondoli na višini 2870, kjer se ledenik konča. Že prejšni dan sem videl špure pešakov po moji smučarski varjanti, če špurce ne bi bilo, tudi jaz ne bi smučal, saj je ledenik ogromen in razpokan.
Smučarija v tem času po razbrazdanem ledeniku ni bila bohvejkva, vsega po malem, vendar prava dogodivščina v pravem pomenu besede. Občudovanje narave je bilo najlepše, da o prebijanju preko mostičkov med razpokami raje ne govorim. Super adventure!
1400 višinskih m. smučarije ni slabo za ta čas, naprej še 1000 višincev peš, pir za 8 frankov in pilo v roke do 22.00 ure…, spal kot dojenček, naslednji dan pa s kolesom 20 km singelc pa še pir za 6 frankov…. Ne vem če bom menjal šiht !!

Zadnja sprememba: 02.10.2021 ob 17:29

Povej naprej:

Poglej si še

Ski&Bike

Ski&Bike

Peninske Alpe | Weissmies | NW Flank
Primoz Vrhovnik
Šihtarska

Šihtarska

Peninske Alpe | Allalinhorn | Severna stena
Primoz Vrhovnik

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...