Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

ŠP & ŠP

Marijana & Marko

Špik nad Plazom ali Špik Hude police? Doma sva si zamislila Špik Hude police z JZ strani, potem pa je bil sneg danes močno pomrznjen in "stena" še globoko v senci, tako da sva pociljala na izjemno lepo narejen Špik nad Plazom, tako široko zalitega še nisva smučala. Tudi spodaj je možno odsmučati do konca hrbta, izbira linije pa poljubna - to je možno zelo malokrat.

S smučanjem sva začela ob 10:30, idealne razmere, "smučišče" poglihano, smer je ena najlepših strmih linij, kar sva jih smučala - pa jih nisva malo. Priporočava za nedeljo, zahtevnost je Z, strmina zgoraj doseže 50°, nižje pa je občutno manj strmo, smeri pa kar ni konca. Po starih ocenah je za slabo petico. Za nama so prišli še trije Avstrijci, ki so odsmučali kakšno uro kasneje.

(J)Z stena/pobočje Špika Hude police je bilo še trdo, tako da sva skočila tudi na najin osnovni cilj. Presenetljivo strmo in zračno, povprečje na 250 vm je praktično 50°, na vršni strehi pa je slabih 40°. Obstaja tudi lažja in za polovico krajša varianta preko stene ("avstrijska"), ki spusti najtežji del. Ob 13:30 sva odsmučala z vrha, čez steno sva v zelo dobrih razmerah nadaljevala vsak po svoji smeri, sam sem se uspel zatakniti na enem prehodu, kjer sem si moral pomagati s cepinom (led, premalo snega, "alpi smučanje", #fuckski ... ;)

Cesta je še presenetljivo lepo zalita. Samo spodnji del (pod prvo serpentino) je bolj ubog, midva sva enkrat snela smuči, parkrat pa s smučmi za kratko kar po kopnem.

  • V sredini Špik nad Plazom. Od vrha do spodnjega konca ostroge je 750 m.
  • Špik Hude police.

Več informacij

http://www2.arnes.si/~mcuder/ture_dnevnik.html

Zadnja sprememba: 03.12.2019 ob 23:44

Povej naprej:

Poglej si še

Popotovanje z Lubela na Stol

Popotovanje z Lubela na Stol

Karavanke | Stol | Ljubelj
Uroš Mesarič
Kranjska Rinka

Kranjska Rinka

Kamniško-Savinjske Alpe | Kranjska Rinka | Južni žleb
Matej Kosem

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...