Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Sončni zahod na Rodici

Lucija Odar
Julijske Alpe | Rodica | Proti planini Suha

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 530 m

V pisarni se zazrem v koledar, mesec februar krasi sončni zahod na Rodici. Takoj kontaktiram avtorico fotografije, pridruži se nama še kolega in gas, direkt iz službe na gondolo na Vogel.
Iz Šije odsmučamo malo nad planino Suha, sneg je v senci še nepredelan in suh, na soncu pa se je že naredila skorja. Ker imamo dovolj časa (nismo pa želeli predolgo čakati na zahod v mrazu), se najprej podamo na Lepo Suho. Ob vzponu smo navdušeni nad snegom in nam je edino žal, da tega danes ne bomo posmučali. Na grebenu je precej spihano in trdo. Na vrhu uživamo v res veličastnih razgledih in počakamo, da sonce zaide. Odsmučamo po običajnem pristopu skozi ulce in skozi žleb. Sneg je povsod lepo smučjiv pršič, ponekod se že dela skorja. Na planini Suha prižgemo čelne svetilke in prav uživamo med smučanjem skozi gozd, v katerem je 15 cm pršiča na kompaktni podlagi. Po cesti prismučamo v trdi temi prav do glavne ceste "na Kredi".

*Gozdna cesta ni prevozna. Nekdo se je zagnal do prvega klanca od tabornikov naprej, vendar sredi klanca obrnil. Za vikend bo gužva :)

Zadnja sprememba: 14.02.2019 ob 07:59

Povej naprej:

Poglej si še

Sviščaki - Snežniška klasika

Sviščaki - Snežniška klasika

Snežnik - Gorski kotar | Snežnik | severna obzorja
Branko Pupis
Nočna Begunjščica in Triangel

Nočna Begunjščica in Triangel

Karavanke | Begunjščica, Veliki vrh | Šentanski plaz
Bojan Ambrožič

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...