Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Snega za izvoz

Klemen Štular
Kamniško-Savinjske Alpe | Koroška Rinka | Z vrha na Male Pode in Turski žleb na Okrešelj

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.000 m

Tvegam okuzbo z covidom z krsenjem policijske ure in prestopom regije. Zapeljem se do loogarske doline kjer me 3km pred parkiriscem ustavi zapora na cesti, ketna na mostu. Naj bi urejali cesto visje (o kaksnem izkopu, bagerju ali karkoli bi kazalo na delo zal nisem videl.) pot se podalsa zato za 30min.
Danes se zmenim z starim prijateljem ki je sicer z druzbo pesakov. Nic zato. Drzim tempo, smucar gazi pesakom cel turski zleb in pa od doline rink do vrha. Veter nas spremlja od izstopa iz zleba, kmalu pa vidimo da se grintovec ne vidi vec ker je ze v oblakih. Moramo posponati zato se pospesim tempo. Najprej Kranjska nato se Koroska rinka, megla nas malo ujame pred vstopom v zleb. Ker smo smucarji hitrejsi, odsmucam zleb in malo pred okresljem krenem se na greben proti vzhodu. Naredim se dodatnih 200 visincev in odsmucam proti druzbi ki se pocasi drica proti Okreslju.

Razmere: nisem se videl tako zalitih rink in zleba v aprilu.
po poti navzgor sem pricakoval najslabse razmere v zlebu, kar pa se je na koncu izkazalo za najbolse. Pod zlebom je na trdo podlago nanosilo 10cm snega po katerem nisem mogel hoditi z smuckami ker mi je smucko konstantno odnasalo. Zato dokaj hitro smucke v nahrbtnik in gremo. Na vrhu rink je strjen sneg z klozami ki se predirajo ampak ze kar dobro motijo zavijanje. Med rinkami in zlebom je trdo kar je super. Nato pa zleb, vzamem skrajnk desno kjer je nekaj trdega snega in nekaj napihanega. Kar se je izkazalo za najbolsi del danasnje smuke. Pod zlebom enako kot pod rinkami, kompakten sneg z klozami zarafi katerega so mi noge kar gorele. Prismuca se do 30m pred slapom rinka. Pod slapom rinka se zaenkrat se da polovico poti odsmucati proti avtu ki nas caka 3km nizje.

Zadnja sprememba: 09.04.2021 ob 20:05

Povej naprej:

Poglej si še

After_____

After_____

Julijske Alpe | Mala Mojstrovka
Mat ej
V smučini aktivne mame

V smučini aktivne mame

Karavanke | Begunjščica, Veliki vrh | Vzhodna grapa
Marijana & Marko

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...