Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Škrbina Prednje Špranje

Janez Javoršek GRS

Že v petek sem se v daljšem razgovoru zadržal z gospodom Velkavrhom...ja, ja un s televizije!
Seveda je beseda tekla na temo vremena. Ko smo včeraj po turi sedeli na kavi v Dovjem in je na Kredarici snežilo, sem vedel kako točno je napovedal vreme, tudi za danes se ni zmotil...in kako noro dobro turo smo imeli!

Nad Zajzero so smučarske razmere izredne, v gozdu je ogromno snega, višje je kanjon pod iztekom Mojzesovega žlebu zasut v širino dvajset metrov. Temparature niso bile bogve kako nizke, a je sneg ostal "čistokrvni pršič".
Že v petek so zgazili in presmučali vse markantne turnosmučarske cilje, Škrbino Zadnje Špranje (Mojzesov žleb), žleb v Špiku Hude Police po obeh variantah (nad bivakom Mazzeni in tudi mimo slapov) in Škrbino Prednje Špranje (na JV iz Viške planine še ni bilo sledi)
Slapovi visijo vsepovsod, sem pa vseeno dobil občutek, da v dolini še ni varno in lepo plezljivo, višje pod zahodno steno Viša pa je najbrž za ledolomilce brez dilc vseeno misija mars dostopiti do njih.
Škrbina je v teh razmerah lepo smučljiva, a je treba vseeno paziti desno stran (gledano navzdol), kjer je precej trdo, da pa izredna tura dobi ocvirke je pred našimi očmi nekdo padel in drsel - drsel predolgo....še dlje je drsela njegova dilca!

Več informacij

https://photos.google.com/share/AF1QipO6kjq2Uxx9FG7LVP5EX3SM2puljjOmpyL_PCLKyda5qy0JOhIfy5z7kAoPlNGbQg?key=NFduaXE1RmhVVUg2bHphNTVPbUJONmZQenBRUFh3

Zadnja sprememba: 03.11.2018 ob 21:57

Povej naprej:

Poglej si še

Seemannwand

Seemannwand

Visoke Ture, skupina Ankogel-Reisseck-Hafner | Seemannwand
Janez Javoršek GRS
Seemannwand

Seemannwand

Visoke Ture, skupina Ankogel-Reisseck-Hafner | Seemannwand
Janez Javoršek GRS

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...