Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Skoraj Špik

Tadej Maligoj

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 860 m

'A gremo še enkrat?!' Mehko vijuganje po pršiču do stegen je poradiralo spomin na razbolelo telo. Najboljša smuka zame letos. Ironično — ob vsem snegu, ki nam ga je letos namedlo. Ko je že izgledalo, da gredo smuči v omaro in da je čas za preverjanje tlaka v gumah koles, me je spet navleklo na beli opoj.
Na poti navzgor pa mi ni bilo tako luštno: strma planinska pot, na pol kamnita, na pol zamrznjeno snežena. Palice so pogosto odveč, cepin ni uporaben. Štrleče smuči se zatikajo ob poležano drevje. Kar muka. Družba mi kmalu pobegne in ostanem sam s svojim jadikovanjem.
Na poti srečamo presenetljivo veliko planincev, eni se celo že vračajo. Preveč piha za sam vrh in plazi se. Res je z vsakim metrom višine tudi več snega. In še kar pada. Pravo zimsko vzdušje. Po dolgem času, da na poti navzgor nisem v sami volneni majici.
Samemu vrhu se odrečemo. Megla, mraz, veter, nevarnost plazu, ... . Pa še ne da se nam več. Tri ure s smučmi na ramenih je kar dolga. Hitra čikpavza, potem pa — prvi od vseh na gori damo smuči na noge in zarežemo v deviško flanko. Aaahhh! Čist brezveze! :)
Na robu gozda se držimo levo in sledimo gamsu, ki po nekem srečnem naključju sledi na pol zakriti smučini. Po njej se bolj ali manj posrečeno pridričamo skozi gozd vse do plazovine s katere smo gor grede zagrizli v planinsko pot.

Podrobnosti o aktivnosti

https://www.strava.com/activities/4984437861

Zadnja sprememba: 21.03.2021 ob 22:46

Povej naprej:

Poglej si še

OBVESTILO

OBVESTILO

Julijske Alpe | Krstenica (planina) | iz doline Voj
Jure Munda
Popotovanje po Lunini pokrajini

Popotovanje po Lunini pokrajini

Julijske Alpe | Komna - Vogel
Andrej Porenta

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...