Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Še dobr, da nisva šla dam nazaj spat!

Marijana & Marko

Po sobotnem res dolgem mučenju v neprijetnih zimskih razmerah sva želela na toplo sonce, ki so ga Italijani obljubljali za nedeljsko dopoldne ... na izhodišču na Neveji je danes ob 8h zjutraj pihal mrzel veter, bilo je oblačno, na vrhovih megla in snežinkalo je. Ni prav veliko manjkalo, da se nisva odpeljala domov.

Nad planino Krajni dol se je sramežljivo kazalo sonce, višje se je tudi zjasnilo, a se je oblačnost vseskozi pojala, kakor jo je veter nosil naokoli. Na vrhu se je sonce komaj še kazalo skozi oblake, "Nima smisla čakati!", ker morda bo pa še slabše, in sva odsmučala ... čez četrt ure se je zjasnilo.

Nekaj novega snega, zgoraj tudi do 10 cm, podlaga pa super grifig in ne pretrda od vrha do tal. Lahko si smučal za 2* ali za 4*, odvisno od izmikanja smučin predhodnikov: kjer so bile smučine, tam je bilo zelo slabo - skoraj v celoti sva precej uspešno lovila gladko podlago. Spodaj nad planino se je celo naredil veselec. Po cesti se še pride na smučeh, eno mesto samo po eni smučki.

  • Na
  • Strmina pod vrhom
  • Z vrha
  • Pod škrbinico

Zadnja sprememba: 06.03.2022 ob 22:58

Povej naprej:

Poglej si še

Zimski utrip

Zimski utrip

Karavanke | Suho ruševje
Domen Zupan
Mešano pod Dachsteinom

Mešano pod Dachsteinom

Zgornje-Avstrijsko-Salzkammergutske Alpe | Sulzenschneid
Barbara Dekleva Jenčič

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...