Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Sam za vse in tudi za pršič

Janez Javoršek GRS

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.050 m

Popoldan hitim po tekaških progah proti Žlebu med Palcem in Zelenjakom. Na flanki pod Svačico dva zaključujeta smuko, vse ostalo je prazno....
Spodaj pod Žlebom je lepa špura, bogato pohojena, a je višje vse več lukenj, kjer so se pripravljali in zaključevali vzpon. Vzpon nenormalno naporen, staro špuro je zasulo, na vsakem koraku se mi je podirala, zato sem v večini vlekel svojo. V zgornji polovici sem se komajda še pomikal, zato sem zadnjih 150 višincev gazil....do pirhov...globoko spodaj še dereze nič ne primejo, a sem na vrhu vseeno še v dobri svetlobi.
Izstopni del je ozek za dolžino smuči, z od vetra narejenimi zavihki, ki pa jih kasneje pri smučanju pošljem v maloro. Očitno so z vrha le ene, starejše smučarske sledi, pešcev čez zadnjih dvajset metrov je bilo več.
Smuka v zgornji polovici po večinoma trdem od vetra zbitem snegu, v osrednjem delu nekaj deset metrov zelo slaba podlaga. Trda kloža se predira, pa se ne predira..., posmučan sneg ima povsem drugo trdoto, neenakomerna slaba smuka.
Ko Žleb ob straneh več ne omejujejo skale, pa presenečenje ob desnem robu, kjer je ne presmučan odličen pršič do gozda in tudi po njem, vse do tekaških prog. Do parkirišča pridem brez luči, a s pomočjo dobro vidnih tekaških prog.

  • Pri Podnarju cel travnik posut s kristali Swarovski.
  • Z doline pogled na Žleb.
  • V spodnjem delu Žlebu.
  • Na sredini.
  • Izstopni del od daleč deluje ok.
  • Ko sem bližje je vse bolj kilav.
  • Kasneje pri smučanju tile stvori odfrčijo v podn.
  • Pogled na našo stran.
  • Detajl je levo po dvajsetih metrih
  • S poslavljanjem dneva je v dolini pasji mraz.

Zadnja sprememba: 01.02.2023 ob 12:05

Povej naprej:

Poglej si še

Sončka v mižole pospremiti

Sončka v mižole pospremiti

Karavanke | Hajnževo sedlo
Darja Zaplotnik
Pikico ga je še

Pikico ga je še

Karnijske Alpe | Ojstrnik | na sever
Maja Lušina

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...