Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

ROKAVICE NA DOVŠKI BABI

Jaka B.
Julijske Alpe | Veliki Draški vrh | Z Rudnega polja čez Jezerce

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.000 m

V ponedeljek sem nekje na poti na Dovško babo (mogoče pa že v nedeljo nekje med Uskovnico in Mesnovo glavo) izgubil tanke rokavice Black Diamond črne barve. Če jih je kakšen dobri samaritan našel, naj mi prosim piše.

Sicer pa sem bil pa danes na Velikem Draškem vrhu. Zjutraj sem malo pospal, tako da sem z Rudnega štartal šele ob desetih. V zložnem tempu sem čez Kačji rob pokrtačil do Srenjskega prevala, s katerega je bila do Jezerc smuka odlična, saj je polikana, trda podlaga ob 11.30 spustila ravno kakega pol centimetra. Standarden plaz z Malega Draškega proti Jezercem se je že odpeljal, vendar pa je nekaj materiala še gor, tako kot tudi nad zahodno grapo Viševnika, kjer se vidi velika napoka.

Mimo Studorskega je šlo do vrha povsem brez posebnosti, saj je špura precej udobno speljana, tudi po vršni piramidi. Okrog 13.00, ko sem prišel na vrh, je bil gor samo še eden, pa še ta je potem dokaj hitro odsmučal dol, tako da sem lahko užival v miru, ki ga v letošnji sezoni nad Pokljuko ni bilo ravno za izvoz.

Pa spust? Zgoraj je rodeo, ampak tudi popoldne še povsem soliden sneg, nič gnoja. Od Studorskega do Jezerc je sneg še suh in se lepo praši, dol proti Konjščici pa sicer malo bremza, vendar se da s prečenjem pod Ablanco stvar elegantno rešiti. S planine se mi potem ni več dalo že stotič letos vzpenjati na Plesišče, tako da sem šel kar po letni poti, kjer je bilo treba smuči sneti samo enkrat.

Tri zvezdice so po Snežakovih kriterijih, sicer pa mi je bilo kot zapriseženemu ljubitelju jugovine tole danes za štiri.

P.S. Na urednike portala apeliram, naj razmislijo še o nagradi za naj zapis. Eseji Mihe D. in Aleša R. mi na obraz redno privabljajo zadovoljen nasmešek. Seveda pa hvala za redne apdejte o razmerah tudi manj beletristično inkliniranim posameznikom.

  • Pogled proti MDV, Srenjskemu prevalu in Viševniku.

Zadnja sprememba: 26.02.2021 ob 17:03

Povej naprej:

Poglej si še

V Wölzerskih Turah : prima

V Wölzerskih Turah : prima

Nizke Ture, Wölzer und Rottenmanner Tauern | Greim
Dr. Aleš Ekar
Namesto Grintovec na Storžič

Namesto Grintovec na Storžič

Kamniško-Savinjske Alpe | Storžič | Jugovzhodni greben na Kališče
Klemen Štular

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...