Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

RAZGLEDNO POTOVANJE

Jaka B.

Kalški greben sem imel že vrsto let na seznamu, vendar pa v KSA nisem ravno reden gost, zato je na vrsto prišel šele letos, torej v zimi, v kateri je bilo dobre smuke res za izvoz, tako da se najde čas tudi za tako potovalno oziroma razgledno turo, kjer kakovost snega in smučarskega terena igrata bolj postransko vlogo.

Z Jezerc sem šel čez Kriško planino, Planino Koren in Vrh Korena. Snega manjka le kakih 50 metrov nad Jezerci (belo sicer je, ampak je snega že tako malo, da je vožnja s smučmi navzdol že precej rizično početje) in par metrov na letni poti do Planine Koren. Sicer je šlo po letni poti oziroma prečki pod Krvavcem lepo s kožami, razen seveda čez strmejši del spusta, kjer ob malo bolj neugodnih razmerah ne bo odveč ostro orodje. Dereze bi si danes moral ob povratku natakniti tudi za tistih rahlo sitnih deset metrov na severni strani Vrha Korena, saj je bilo kar trdo, pa sem stvar raje rešil tako, da sem s smučmi poštamfal po osončeni flanki, ki gleda na Dolge njive.

Smuka ni bila nič posebnega. Čisto pri vrhu je spihano do trde, razbrazdane podlage, ki pa je vseeno čez dan malo spustila, tako da katastrofalno ni bilo. Od višine, kjer se začne ruševje, do avta je bilo pa potem malo morje različnih napihanih in nenapihanih snegov, večinoma relativno dostojno smučljivih (fine zaplate srenca in gnilca), a občasno tudi zahrbtnih (trda kloža, ki se je predirala nekako po trenutnem navdihu).

Zadnja sprememba: 24.03.2021 ob 22:45

Povej naprej:

Poglej si še

S KREDARICE Z DODATKI

S KREDARICE Z DODATKI

Julijske Alpe | Kredarica | Iz Krme
Franci Pogačar
Pokljuška klasika

Pokljuška klasika

Julijske Alpe | Viševnik | Klasika
Maja Lušina

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...