Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

PRTOVČ-JELOVICA

Maja Lušina

Petkovo popoldne za Rožce. Ena iz Prtovča, preko Vratc, dva iz Jelovice, parkirala malo nad Podstanom.

Predelan in odjenjan sneg je za hojo super. Na poti od Lovske sicer že na dveh delčkih hodiš po parmetrski listnati podlagi, ki pa bi prijala jeklenemu konjičku na cesti proti Rastovki. Tam, na Jelovici, je snega še kar veliko. Za 14 dni smučanja sigurno dlje, kot dol, na Prtovč.

Sama jo šibnem klasično, preko Vratc na vrh. Bilo je fletno. Vroče. Na vrhu počakam ostale iz smeri preko Jelovice. Tam je zimska pravljica še precej drugačna, zimska, ne ravno za vsakega. Na vrhu Gladkega je prav povsod okoli koče neprijetno pihalo. Zato se zbrana ekipa kmalu odloči za skupni odhod.
Odsmučamo iz vrha do Vratc. Sneg je bil večinoma spihan, na precej mestih pa se je našla že kloža. Sonce je okoli 15. ure le še skrivaj svetlikalo na severno planko Gladkega. Odsmučamo naprej nad pobočji planine Klom, skozi polomijo, preko Mosti, Rastovke, vse po cesti, do avtomobila. Sneg je bil večinoma po vrhnem delu že pomrznjen in skorjast, na nekaterih delih preveč predelan in zaviralni, nekje pa se je našlo še pravega za superca zavojčke.
Prismučali vse do pritljažnika, do hladnega pirčka.

ET Rožca ✿

Zadnja sprememba: 26.03.2021 ob 21:24

Povej naprej:

Poglej si še

Trening

Trening

Julijske Alpe | Luknja
Bojan Ambrožič
V eni Vrtači in njeni eni Desni grapi

V eni Vrtači in njeni eni Desni grapi

Karavanke | Vrtača | Desna grapa
Janez Javoršek GRS

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...