Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Prsic namesto ledu na Streifu

Primož Jerončič

Vsake toliko casa pride trenutek, ko imas v zepu zastonj karto za smucisce kot je Kitzbuehel, vendar pa je vreme malce oblacno in megleno, pa ker ves, da bos tako ali tako naslednje 3 dni praskal led po Streifu, se ti nikakor ne da obuti race pancarjev, vzeti GS smuci in se odpraviti na relativno ok urejene proge. Zato pride prav, da na to delo vedno vzamem s seboj tudi taksne ali drugacne powder smuci in zato sem potem namesto na smucisce zavil v naslednjo dolino in se po kaksnih 10km ustavil na parkiriscu ob koncu doline skoraj direktno pod Brechhornom. Snega okoli Kitzbuehla nimajo ravno v taksnih kolicinah, kot smo ga zadnje tedne vajeni iz okolice Zauchenseeja, vseeno pa ga je vec kot dovolj za hudo dobro smucarijo. Kot kaze je vecina lokalcev, ki so parkirali zraven izbrala druge cilje, jaz pa sem se odlocil za dobrih 1000 visincev direktno iz parkirisca na najblizji hrib, tako da sem bil celo pot cisto sam. Po slabih dveh urah, sem se malo utrujen od prejsnega vecera koncno prispel do vrha in za nagrado prvic v tej sezoni na vrhu uzival v popolnem brezvetrju. Ce bi posijalo sonce, bi bila stvar ze kicasta :)
Kljub temu, da sem bil na hribu sam, je pobocje kar dobro posmucano, je pa sreca, da so vsi, razen stirih zavili v levo in smucali po smeri vzpona. Po zemljevidu sodec, bi se dalo relativno normalno prismucati dol tudi, ce se drzis bolj desno in zato se ni bilo tezko odlociti za desno varianto s skoraj popolnoma nedotaknjenim pobocjem. No zemljevid je mogoce pozabil pokazati kaksnih 200 bolj strmih visincev, ki so tiste 4 spure spravili v dve vzpenjajoci se in 2, ki sta bolj po abrucarsko vztrajali naprej. 5 ali 6 zavojev pri malo vecji hitrosti je odneslo teh 200 visincev, ter mi raztegnilo usta tja nekam do uses, nato pa se je vse skupaj nadaljevalo se v spodnje pobocje s par lepimi skoki cez zalite store in vse to pri kaksnih 30cm vrhunskega prsica na dokaj trdi skorji.
Ceprav sem letos imel ze kar nekaj vrhunskih dnevov v prsicu do vratu in cez, je bilo tole verjetno eno boljsih, ce ne najboljse smucanje do sedaj. Ne toliko zaradi razmeroma dobrih pogojev, kot zaradi vrhunskega terena.

Zadnja sprememba: 26.01.2019 ob 22:12

Povej naprej:

Poglej si še

ponovno popoldanska nad Soriško

ponovno popoldanska nad Soriško

Julijske Alpe | Soriška planina, Šavnik
Peter Pehani
Muzej na prostem

Muzej na prostem

Karavanke | Vrh Ljubeljščice
Marijana & Marko

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...