Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Presenetljivo!

Maja Lušina

Danes smo šli za vremenom in za izhodišče se odločimo kar za poznano Sella Neveo. Prijetnih 11°C na štartu, jasno nebo in "bejž no bejž" nobene gneče - mi in le še en istomišleč domačin, ki je višje zavil proti Prevali.

Lahkotnih 45 minut v supergah, nekje do 1600nmv (kar pomeni 3/5 poti do Gilbertija), naprej pa strnjeno po snegu. Prvi del poti niti ni bilo toliko volje in posledično še nismo imeli izbranega cilja. Pri Gilbertiju nam je jasno, da bo 5 zavojev iz Sedla Bela peč premalo za tovorjenje robe, zato zavijemo proti Sedlu Uršič. Hoja je bila po brežinah nekje kar zoprna zaradi zdrsavanja in izdelovanja špure po premehkem snegu. Ampak je šlo. So bili pa odtenki ob pogledih zgoraj res nekaj posebnega - mešanje bele z rjavo.

Na sedlu presenečenje z osvežilnimi bombicami, ob misli, da smo najbrž tukaj, v tej sezoni, tokrat res zadnjič. Se odžejamo in počasi zapnemo.

Smučarija presenetljivo dobra! Sneg ni bremzal in na bregovih ni plazilo. Prav fletno se je dalo zapeljati in uživati ob zavojih. Seveda pa razumljivo, da se kvaliteta manjša z vsakim zavojem in nazadnje še s supergami vred.

Sella Nevea, "čao" do naslednje sezone.

Et ❀

Zadnja sprememba: 25.05.2024 ob 23:17

Povej naprej:

Poglej si še

Amore infinito

Amore infinito

Visoke Ture, skupina Ankogel-Reisseck-Hafner | Mittleres Schwarzhorn
Janez Javoršek GRS
Into the Void

Into the Void

Visoke Ture, skupina Velikega Kleka | Brennkogel | Čez Brennkogelscharte
Marijana & Marko

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...