Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Prečenje

Barbara Dekleva Jenčič

Glede na lepo vremensko - sonce, brez vetra, precejšen mraz - smo se odločili, da je dan primeren za prečno turo pod Dachsteinom. Nismo pričakovali kakšnega pršiča, saj je od zadnjega konkretnega sneženja minilo že več kot en teden. Od zgornje postaje gondole najprej vzpon do ski depoja, potem pa smučarija do Simonyhütte večinoma po zbitem pršiču in ob krasnih razgledih uživaško navzdol. Od koče sta se Joc in Mišo poskušala prebiti navzdol direkt po neki “zelo prvenstveni“ varianti, ki se je na njuno žalost končala nad prepadnim skalovjem, kar ju je nagradilo z nekaj dodatnega vzpona nazaj gor. Midve z Vilmo sva se držali navodil v opisu in sva sledili št 650….potem pa gore dole po krasni visoki planoti in za zaključek še dolg dpust po progi v Obertraun.

Še malo logistike - avtobus iz Obertrauna nazaj do gondole odpelje ob 15,30 in vozi slabi dve uri. Karto (20 €) se kupi hkrati z nakupom enosmerne gondole (25 €).

Bil je prav super panoramski smučarski izlet in tudi kar dovolj dobre smučarije. Kljub ne ravno veliko višincem smo se turerji na cilju večinoma precej zmahani izkrcali iz avtobusa….

Lp vsem, Barbara

Zadnja sprememba: 06.03.2022 ob 17:37

Povej naprej:

Poglej si še

UFO Super Sprint

UFO Super Sprint

Karavanke | Begunjščica, Veliki vrh | Osrednja grapa
Marija Volk
Za gamsi in za nosom skozi rušje

Za gamsi in za nosom skozi rušje

Karavanke | Vajnež | Severovzhodna stena
Marijana & Marko

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...