Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Popoldanska poslužbena tura na Hajnževo sedlo

Katja Juhart

Z Bojanom sva imela dva cilja - najti turo, ki je blizu Ljubljane, ker sva šla oba na turo po službi;najti turo, ki bo obsijana s soncem, da bo smučanje prijetno.
Odločitev je padla za Hajnževo sedlo. Od parkirišča do snega je bilo potrebnih dobrih 10 min hoje s smučmi na nahrbtniku. zatem pa se je že dalo iti na smuči. Ves čas je sonce toplo sijalo, sneg je bil vrhunski in nobeni srenači niso bili potrebni (tudi sicer na sedlo ni nobenega prevelikega naklona, da bi jih potreboval).
Smučanje je bilo prvo polovico vrhunsko. Snežna podlaga malenkost stopljena in se je dalo super smučati, takoj ko sva prišla v senco pa je bil sneg zelo trd, ponekod je bilo že malo ledeno, zato je bilo potrebno malo več previdnosti (predvsem pri smučanju čez plazovine).
Tura je super za tiste, ki želijo izkoristiti dan in sonček po službi. Ne traja dolgo, niti ni pretežka, smučanje je super na tistem delu, ki je še obsijan s soncem, tam kjer je senca pa je podlaga trda, mestoma ledena in zato previdnost ni odveč.

Podrobnosti o aktivnosti

https://www.relive.cc/view/vrqo8P42XKv

Zadnja sprememba: 03.03.2021 ob 11:47

Povej naprej:

Poglej si še

Rinka čez žmavčarje

Rinka čez žmavčarje

Kamniško-Savinjske Alpe | Kranjska Rinka | Južni žleb
Status Connected
Nadomestni cilj

Nadomestni cilj

Karavanke | Srednji vrh nad Završnico | iz Završnice
Edo Krnič

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...