Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Po štapnah

Aleš Šef

Glede na temperature sem štartal malo kasneje. Tako sem tudi procesije spustil naprej. Na cesti se še zmeraj najdejo popolnoma poledeneli odseki, vendar z malo pameti in solidnimi gumami ni težav.

Prvo presenečanje me je čakalo v nahrbtniku, kjer so se znašli srenači od napačnega para smuči. Tako so šle smuči kmalu na nahrbtnik in so tam tudi ostale do vrha. Po plazu in tudi višje je večinoma trda podlaga, ki drži tudi malo bolj težke karakterje, najde pa se tudi nekaj napihanca. Grebencu ne manjka dosti, da bi bil smučljiv. Ker je vodila zelo lepa gaz (pol metra širok pločnik) proti V. Mojstrovki, sem tudi sam odvil proti njej.

Sneg je bil lepo odpuščen, dokler je sijalo sonce. Potem pa se je navlekla srednja oblačnost in je vse skupaj začelo kar hitro ledeneti. Ujela me je ravno na vrhu prvega grabna nekje v višini vrha Male Mojstrovke in sem obrnil.

Smuka zgoraj po speglanih flankah je bila super. V Drevesnici pa se je začenjal gnoj, zgornjih nekaj centimetrov se je ob zavojih plazilo (sicer nemoteče). Po običajni trasi je bilo naložene precej sicer mehke, vendar vseeno nesmučljive plazovine, čisto po desni je že zmrzovalo, tako da je bilo treba iskati najboljše prehode.

Glede na zaključni marš na Vršič je ta trenutek boljša izbira smuka z Grebenca kot pa v Drevesnico.

Zadnja sprememba: 24.02.2019 ob 18:39

Povej naprej:

Poglej si še

Ablanca, Veliki Draški vrh, Tosc, Viševnik

Ablanca, Veliki Draški vrh, Tosc, Viševnik

Julijske Alpe | Tosc | Jugovzhodna grapa
Bojan Ambrožič
Triangel

Triangel

Karavanke | Vrh Ljubeljščice
Mišo Jenčič

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...