Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Orientacija v megli

Uroš Mesarič

Magla svuda magla oko nas. To bi bil lahko naslov te ture. Štartal sem okoli 8:30 iz Ljubelja. Najprej se nosi do druge postaje ali še malo dlje, če greš po cesti, ker je mestoma že kopna. Bilo je precej toplo in sneg moker, tako, da sem kože pustil kar na smučeh in se oddričal do koče pri izviru Završnice, čisto do koče ne gre in je treba malo nosit.
Do Šije je snega dovolj, tudi iz Šije se odsmučaš navzdol, toda pot po pobočju je na koncu deloma kopna in moraš spet malo nosit. V Kožnah pa megla kot bi bila tema. Na turo sem se odpravil z namenom, da se malo zgubim, za to sem imel sabo GPS. Brez njega ne bi šlo nikamor. Tu vedno zalutam ko je megla in tudi tokrat sem precej cikcakal. Šlo je počasi, toda v pravo smer. Snega je dovolj, toda če se ne vidi se zaide v borovce potem pa ni fino. Orlice so pomrznjene in na mestih je led, zato sem se strmine lotil v derezah in še svoj nov cepin sem sprobal. Videlo se ni nič, tako, da sem kljub GPS-u zalutal na polno. Malo pod sedlom sem se obrnil, ker ne bi bilo fer, da bi me morali v takem reševati. Pod sedlom je bilo precej napihanega snega in kloža se mi je predirala do kolen. Ker se ni nič videlo sem šel rikverc peš. Gor je pihalo in tudi mraz je bilo, kot da je zima.
Spust je bil bolj tipanje v megli, toda sneg je bil super, ravno prav je popustil, da ni bilo pretrdo. V soncu bi bila pa gotovo čista čofta. Snega je še dovolj, samo mestoma je treba malo nositi.
Tudi spust proti Ljubelju je bil prav presenetljivo dober, toda kot je razvidno iz slik, na koncu ne uide spet nošnja.

Zanimiva tura, toda veliko bolj romantična v soncu.

  • Grozote letošnje zime.
  • Od druge postaje naprej je kar fino.
  • Ob izviru završnice. Smukuški plaz je kopen.
  • Takole moraš mal ponosit.
  • Tako se je videlo, ko se je malo odkadilo.
  • Zgori je zima!
  • Nazaj po svojih stopinjah.

Zadnja sprememba: 10.03.2019 ob 22:31

Povej naprej:

Poglej si še

Alive and kicking

Alive and kicking

Nizke Ture, Radstädter Tauern | Grosse Kesselspitze
Aleš Rotar
Skiin´ in the Rain

Skiin´ in the Rain

Julijske Alpe | Pod Kriško steno
Miha Debevc

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...