Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Olimpijske igre nad Krnico

Miha Debevc

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 990 m

Ob vsej evforiji, ki sta jo danes, prvi dan olimpijskih iger v Pekingu podžgali zlata Urša in bronasta Nika, ne smemo pozabiti na prav tako blesteče in odmevne dosežke v turni smuki, ki jih na različnih prizoriščih, kot npr. mož pod Kriško steno, tedensko beležijo svetovno neznani in s strani javnih občil krivično spregledani nosilci te plemenite fiskulturne dejavnosti. Dovolimo si celo špekulirati, da bi vrhunski turnosmučarski rezultati, ako bi bili deležni prav take pozornosti TV kamer in mikrofonov kot olimpijske igre, prinesli športnikom, nagnetenim na kavčih, zofah in foteljih slovenskih domov, mnogo več navdušenja in radosti kot dosežki na olimpijskih igrah, ki se žalibog vršijo le na vsake štiri leta. Ako bi med olimpijskimi disciplinami svoje zasluženo mesto našla turna smuka in bi se za medalje v olimpijski areni med sabo mogli udariti turni smukači, o čemer naj razmisli Olimpijski komite Slovenije, bi slovenska Zdravljica zagotovo tako pogosto odmevala širom sveta, da bi jo znal naizust že vsak Kitajec, Eskim, pigmejec, aboridžin ali Indijanec iz amazonske džungle.

In tako se olimpijsko navdahnjen mož s četrtega vršiškega ovinka, ker so bila vsa parkirišča pred njim že zasedena, spusti do Pl. v Klinu, nato pa po poltretji uri lagodnega tempa po lepo speljani pristopni smučini po desni varianti, gledano navzgor, prispe pod mogočno steno. Glede na obilje avtomobilske pločevine ob cesti tam presenetljivo ni bilo videti prav dosti turašev.

Smuči zasuka po raznolikem snegu, kot ga je že včeraj opisal Anže, a je pela z nekoliko več muje povsem solidna. Težav s skorjo skoraj ni. Zaradi tanjše snežne odeje je več slalomiranja med skalami, po valovitem terenu pa se v difuzni svetlobi lahko pripeti tudi kakšen nenadejan smučarski skok. Mož je tako brez vetrne izravnave in z odličnimi ocenami za slog poletel preko snežne grbine rekordne tri metre daleč in s tem pomembno dopolnil vrhunske rezultate naših skakalk v Pekingu.

Na zimskih olimpijskih igrah pod Kriško steno je dal vse od sebe za vse, ki ste doma občudovali slovenske skakalke, Miha

Podrobnosti o aktivnosti

https://www.gpsvisualizer.com/display/20220205102946-28228-map.html

Zadnja sprememba: 05.02.2022 ob 19:40

Povej naprej:

Poglej si še

Danes ni včeraj....

Danes ni včeraj....

Nizke Ture, Radstädter Tauern | Taferlnock
Janez Javoršek GRS
NI ZA ZAČETNIKE

NI ZA ZAČETNIKE

Karavanke | Begunjščica, Srednji vrh | Raziskovalni kanal
Karavanke | Begunjščica, Srednji vrh
Sun Ra

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...