Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Okušanje pomladi

Simon Erjavec

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.500 m

Po zares zalostni izkusnji pod Velikim vrhom kar se tice snega in razmer, sem vcer upal, da bo vsaj za odtenek bolje in bom cas ter bencin vsaj koristno izkoristil.
Na Vrsic sem prisel po faksu, s hojo sem startal okrog pol2. Plazovine so nad prelazom kar siroke, vendar sredi dneva ne predatavljajo tezav, ker je sneg razmocen.
Hitro sem prisel do zacetka Zupanciceve. Ves cas so narejene ogromne stapne, tako ogromne, da sem se v eno od njih lepo zabil s kolenom. Par ovinkov je cudnih, pa nic zato.
Smer je pogojno smucljiva, sam sem se po dolgem casu odlocil, da smucam po normalki cez pobocje in Grebenec, kjer pa je tudi bolj tako tako.
Zakljucek smeri je zares strm, med strmejsimi kar sem jih tu videl. Kljub temu se da zaradi dobrega snega ves cas uporabljati en cepin, na koncu pa drugi ne bo odvec.
Spust je bil v zgornjem delu kljub soncu trd zaradi vetra. Z nizjo nadmorsko visino se sneg mehca in v srednjem delu je bilo nekaj zavojev vrhunskih. Smucal sem cez Grebenec, ker ne vidim smisla v borbah v Drevesnici. Na grebenu enkrat, za 10 visincev snames smuci in je to to. Do avta sledi se malo iskanja linij po plazu.
Za teh nekaj zavojev se trenutno ne splaca hoditi nikamor. Glede na prihajajoce temperature pa se zna zgoditi, da bo odplaknilo se teh par centimetrov snega, ki vztrajajo. Namrec na nekaterih delih so skale in borovci ze precej blizu povrsja.

Podrobnosti o aktivnosti

https://www.strava.com/activities/2176987062/shareable_images/map_based?hl=en-US&v=1551197934

Zadnja sprememba: 27.02.2019 ob 14:33

Povej naprej:

Poglej si še

V službi bi bilo bolje...

V službi bi bilo bolje...

Julijske Alpe | Škrbina Prednje Špranje | Preko Viške planine
Edo Krnič
Najslabši Špik do sedaj

Najslabši Špik do sedaj

Julijske Alpe | Špik | Z vrha v območju poti
Matej Kosem

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...