Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Obračališče

Marijana & Marko

Osnovni cilj nad Kalsom je bil greben nad Teufelskamp, če bo razmera ugodna, pa zamenjava za kaj bolj strmega. Ob pogledu na lepo zalito JZ flanko Hofmannspitze, sva se tako z ledenika Teischnitzkees, kjer je snežna razmera delovala zelo obetavno, samodejno usmerila pod steno. Žal je bila razmera zgoraj slabša in na 3400+ m sva po glasnem VUUUF, obrnila, saj pri taki izpostavljenosti ni šale.

Po razmisleku sva se odločila, da poskusiva še plitvo grapo, ki vodi na škrbino Glocknerwand. Morda je med sneženjem plazilo in utrdilo podlago. Na 3400+ m sva tudi tam lahko obračala, saj se je pri preizkusu na strmini (45°) klada takoj odpeljala. Po lavinskem biltenu naj bi bila dvojka, očitno pri nama žal ne.

Smuka po ledeniku je bila malo preko poldne zelo dobra, vršna skorj(ic)a je ravno odjenjala. Mimo Studlhutte in nižje pa je bilo že zagnojeno, a se je s primerno linijo in tehniko solidno smučalo.

Cenjeni avtor turnosmučarskega vodnička je za veliko noč ugibal, da bo smuka do avta možna še en teden - sva se morala kar potruditi z racanjem po krajših prekinitvah (n = 10), da sva brez sezuvanja še prismučala do avta. Kot se je dalo prebrati danes, je cenjeni avtor v slogu "Ti si izbrala cilj, ti naredi opis!" prepustil vso hvalo za prispevek svoji boljši polovici. Kaj res nihče drug ne smuča? Kje pa Janez raziskuje ...

  • GG s Kalsa
  • Hofmannspitze z Teischnitzkees
  • Panorama izpod spodmola

Več informacij

http://www2.arnes.si/~mcuder/ture_dnevnik.html

Zadnja sprememba: 02.05.2019 ob 20:40

Povej naprej:

Poglej si še

Pod Vršiči - Rana ura, zlata ura

Pod Vršiči - Rana ura, zlata ura

Julijske Alpe | Pod Vršiči
Mat ej
Škrbina v Pečeh

Škrbina v Pečeh

Julijske Alpe | Škrbina v Pečeh
Barbara Dekleva Jenčič

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...