Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

NOČNI TURNI POHOD

Maja Lušina

Za vse pa koronski časi le niso tako slabi. Nekateri smo namreč končno dobili čas, da smo se - v drugem januarskem vikendu - podali na pohod do Dražgoš. V normalnih časih bi pomagali gasilcem pri strežbi, no, drugi pa bi najbrž imeli 1 uradno udeležbo več na tradicionalnem pohodu - čez Ratitovec v Dražgoše. Letos smo ga malo prilagodili, a ne veliko. Zaradi obilice snega se nas za pot odloči 10 turašev in en krpljar.
Ob 3. uri zjutraj pričnemo s hojo od lovske koče iz Prtovča in skozi Razor, do Gladkega vrha. Tempo smo za ob takšni uri imeli kar pojačan. Temperature so bile ob hoji prijetne, na vrhu pa oster veter nič kaj, sicer na termometru le -8°C.
Spustimo se iz vrha do Vratc. Vzpon na Kosmati vrh smo spustili zaradi megle na vrhu, ki je smučanje že z Gladkega vrha kar precej ovirala. Nekateri s kožami, drugi s smučmi na ramah, odkorakamo z Vratc do vrha planine Klom.
Sledil je dolg spust - nad pobočji planine Klom, po poteh nad Glažarico, vse do Mosti. Fantastična pobočja, še čisto sveža, nedotaknjena. In pršič. Vijuganje je bilo pravi užitek.
Na Mosteh pripnemo kože in nadaljujemo peš mimo Rastovke ter po grebenu Jelovice, mimo Vratnega robu, vse do Dražgoške gore. Po cesti od lovske koče LD Selca naprej je bila narava nedotaknjena. Potrebna je bila moč za vleko špure, kar pa pobom ni predstavljajo ovir.
Z gore odsmučamo po poti do Jelenšč, nekateri pa po drčah do šole.
Po 18 kilometrih je pivo pasalo kot duš!

Et✿

Zadnja sprememba: 10.01.2021 ob 21:23

Povej naprej:

Poglej si še

Tržiški hribi

Tržiški hribi

Karavanke | Dolga njiva
Slavc R GRS
Brez vrha

Brez vrha

Julijske Alpe | Veliki Selišnik | Normalka
Miha Debevc

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...