Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Nisem dovolj mlad, da bi vedel vse

Bogdan Jamšek

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 900 m

Optimistične napovedi glede sproščanja gibanja in prihajajočega mraza so nas popoldne ponesli v staro gnezdo, ki »nikoli ne razočara«. Na koncu smo ugotovili, da smo bili glede obojega »prehitri«.
Parkirali smo na ovinku nad vasjo Potok. Do okoli 1200m je bilo novega snega le za ščepec, potem se je do vrha odebelil na približno ped. Vrh je seveda spihan.
Napovedane razjasnitve ni bilo, tudi mraza (še) ne pretiranega. Suh puhec je obetal dobro smuko, a smo se ušteli. Pod njim je bila namreč slabo pomrznjena skorja, ki se je predirala. Par sto metrov spusta nas je zato čakalo trdo in naporno delo, brez estetike in presežnih užitkov, celo z nekaj zoprnimi padci. Upam, da brez posledic.
Na travnih površinah pod bunkerji so velike napoke in začetki talnih plazov. Ko bo mraz popustil, bo velika verjetnost, da se ne bo kaj speljalo, saj je snega še vedno okoli enega metra.
Nižje je bila podlaga trda kot beton, armirana s precej manjšimi in srednje velikimi vejicami in malo ponvičasta. Vendar solidno smučljiva.
Na koncu smo bili sklepčni, da tudi take ture morajo biti. Ali kot glasi Iskrica Oscarja Wilda v današnjem Delu: »Nisem dovolj mlad, da bi vedel vse«.

Zadnja sprememba: 11.02.2021 ob 21:39

Povej naprej:

Poglej si še

kolovratenje okoli Kleka

kolovratenje okoli Kleka

Karavanke | Klek | Dolina pod Golico-Klek
Karavanke | Hruški vrh | Na Rožco
Janez Javoršek GRS
Popoldanska inšpekcija na BTC Zelenica

Popoldanska inšpekcija na BTC Zelenica

Karavanke | Vrh Ljubeljščice
Peter Pehani

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...