Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Nezemski svet pod Višem

Peter Pehani

Na bližajočo se obletnico Igorjevega odhoda v večna lovišča/pršišča sva se s Polono odpravila v "njegove" konce. Iz tekaške steze sva pot proti Pellariniju narobe vdela, zato sva kar uro hodila po svoji različici, za sabo pa potegnila še dva Avstrijca ("Never trust a stranger!"). Od spodnje postaje tovorne žičnice do koče sva šla po levi, zimski varianti - kot običajno, je bila pasje strma in polna drvarjenja. Nezemska Žabniška krnica je nadvse bogato zasnežena, nekaj je tudi starih plazovin. Pri smučanju sva imela miks vsega živega (mehka kloža, trda kloža, skorjasta kloža, starejši suhec, navlažen nov sneg). Pod kočo sva ubrala različico direkt dol po strmi U dolini, prestop čez potok in nato skrajno levo pod Nabojsova pobočja.

Tura, ki nikoli ne razočara. Tudi danes ni! Razgledi, ambient, zahtevnost. Za boljše smučanje pa bo treba še malo počakati, da se sneg izdatno predela.

Presenetljivo pa je bilo, da nas je bilo na tej - običajno samotni - turi (samotnost ji zagotavljata dolg gozdni pristop in kompleksna orientacija) danes kar osem, in sicer iz vseh treh sosedskih držav.

  • zadnja strmina zimske variante poti do koče
  • impro-liga: Poloni je odletela sprednja rinka od psa
  • koča Pellarini na vidiku - končno
  • veličastno-strašljivo-skrivnostni ambient Žabniške krnice
  • veličastno-strašljivo-skrivnostni ambient Žabniške krnice
  • veličastno-strašljivo-skrivnostni ambient Žabniške krnice
  • veličastno-strašljivo-skrivnostni ambient Žabniške krnice
  • Polona tik pred ciljem
  • Mangart = mam ga rd
  • ekipca
  • Nabojsova zahodna grapa je izgledala mamljivo
  • Polona kaže veščine smuke po raznoliki podlagi

Zadnja sprememba: 03.11.2018 ob 21:57

Povej naprej:

Poglej si še

turnosmučarski Patagotitan Mayorum

turnosmučarski Patagotitan Mayorum

Visoke Ture (AT) | Sandfelkopf (2919m)
Janez Javoršek GRS
Reichenstein

Reichenstein

Aniške Alpe (AT) | Reichenstein
Matjaž Glavič

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...