Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Nedeljska uživancija

Barbara Dekleva Jenčič
Karavanke | Dobrča | čez Lešansko planino

V petek je bil plan, da pustimo Dobrčo za v nedeljo; tam ni takega navala in tudi v nedeljo še ne bo preveč zvoženo, smo razmišljali. Anžetov sobotni zapis je bil obetaven, malo pa nas je le zaskrbelo, da so nam že vse zvozili.

Že pri kidanju parkirplacov smo se fajn ogreli, še bolj pa pri vzponu, saj smo ubrali precej strmo varianto čez grapo in strm gozd. Pri zadnji serpentini smo ujeli cesto in potem mimo Lešanske planine lagodno na vrh.

Smučarija v zgornjem delu (prvih 200 višincev) ne optimalna, saj je veter naredil nekaj “škode” in je bil pršič že rahlo zakložen, smo se pa držali skrajno desnih flank nad planino (gledano navzdol), kjer je bilo dovolj strmo in prav fajn smučarija. Na planini malo klože, potem pa skoraj 600 višincev nedotaknjenega pršiča v ravno prav strmem redkem gozdu (pod planino so bile razmere definitivno za 5*; skupno oceno je malo pokvarilo tisto nad planino - ki pa sploh ni bilo slabo). Zadnjih 100 višincev po cesti, ki je v spodnjem delu v zadnjih vzdihljajih, se je pa danes še dalo prismučati skoraj do vrat bifeja….

Fajn vikend je za nami.

LP vsem, Barbara

Zadnja sprememba: 12.12.2021 ob 17:38

Povej naprej:

Poglej si še

Ko do petice ne manjka prav dosti

Ko do petice ne manjka prav dosti

Julijske Alpe | Škrbina v Krajni dol
Janez Javoršek GRS
Lokalno gre še posebej v slast

Lokalno gre še posebej v slast

Karavanke | Dobrča | Ledena trata
Domen Zupan

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...