Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Največ smučanja za vaš trud

Miha Debevc

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 740 m

Če ste v dno duše zaskrbljeni, ker vas neuravnoteženi mediji dnevno bombandirajo s slabimi novicami o pandemiji, energetski in ukrajinski krizi, inflaciji, o skorajšnji vojni napovedi Slovenije Kitajski, o medvedih, ki se jim včasih zahoče kakega lovca za malico, o paprikašu, bograču in ogrski salami, ki bodo baje postali szlovenska nacijonalna specijaliteta in krma za petične goste v Kranjski gori, Portoroszu, na Bledu in na drugih paradnih turističnih destinacijah, potem naj vas razvedrimo z udarno novico, ki je pravkar odjeknila v turnosmučarskem medijskem prostoru, da se je članstvo DLK (Društvo ljubiteljev Koble) povečalo za neverjetnih 150 %.

Na tiskovni konferenci, ki se je ob tej priložnosti vršila ob pol enajstih na Ravnah, sta predsednica DLK in njen namestnik pred številnim članstvom v izjavi za javnost poudarila, da ju nikakor ne preseneča rapidna rast članstva. Že skoraj mesec dni trajajoča snežna kriza je namreč slovensko turnosmučarsko javnost razcepila na dve struji; v prvo sodijo maloštevilni turnosmučarski migranti, ki lahkomiselno nasedajo lažnim vestem o pršiču in namesto repa brž stisnejo smučke med noge ter jo ucvrejo čez severno mejo v tuj in neznan svet ter sanjajo, da jih tam sreča večna turnosmučarska sreča. Drugo strujo pa tvorimo predstavniki mentalno prisebnih in zdravih sil, povezani v DLK, kleni turnosmučarski rodoljubi prežeti z neomajno vero v tisočletno očetnjavo, zavedni častilci rodne grude in domačega ognjišča, potomci nekdanjih slavnih turnosmučarskih pokolenj, ki se junaško zagrizemo v kobelsko strmal takoj (in če je po dekretu društvenega vodstva treba, to postorimo tudi dva ali večkrat na teden), ko v daljavi zaslišimo klic belih vrhov domovine.

In ja, sta zaključila govorca, ker bazične zdrave pameti turnim smučarjem v obče ne manjka, lahko pa jo poglobljeno študirajo z vpisom v DLK, članstvo nezadržno raste s fantastičnimi 150 % na teden. Takoj zatem sta v okviru študijskega praktikuma pozvala članstvo na štart in ga popeljala na Koblo.

Kakovost smuke je bila enaka kot prejšnji teden in je zopet potrdila temeljno resnico: Kobla, največ smučanja za vaš napor oz. švic, če je naprezanja slučajno več. Sneg na vrhu je nekoliko trd, po kakšnih 50 višincih pa liči na običajno nezahtevno smučišče. Gneča, ki dokazuje popularnost Koble, je bila tokrat nekoliko pojačana, a ne toliko, da bi bila kakorkoli motena svoboda sukanja smuči. Članstvo DLK v zasedbi Sonje, Aleše, Boštjana, Boštjana in Mihe je še enkrat in zagotovo ne zadnjič sprašilo Koblo in si v Bohinjski Bistrici prislužilo hmeljevo hidracijo.

  • DLK v akciji
  • Novopečeni član
  • Na vrhu
  • Hidracija

Zadnja sprememba: 29.01.2022 ob 23:52

Povej naprej:

Poglej si še

Kam? Tja, kjer je sneg  in ne vleče 120 na uro!

Kam? Tja, kjer je sneg in ne vleče 120 na uro!

Julijske Alpe | Kotovo sedlo | Klasična iz Tamarja na Kotovo sedlo
Julijske Alpe | Jalovec | Grapa na severozahodni greben v Malem Jalovcu
Janez Javoršek GRS
Prašina

Prašina

Nizke Ture, Radstädter Tauern | Schilchegg
Nizke Ture, Radstädter Tauern | Benzegg
Barbara Dekleva Jenčič

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...