Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Največ smučanja za vaš napor

Miha Debevc

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 740 m

Ste že kdaj slišali za DLK? WTF je pa zdaj to, se boste kulturno vprašali. Da, to je dvočlansko društvo ljubiteljev Koble (DLK), katerega CBA znanstveno osnovan (Cost-Benefit Analysis) moto je: Kobla, največ smučanja za vaš napor.

Članstvo je namenjeno turnim smukačem, ki častno prisežejo, da bodo najmanj dvakrat na teden brez napora s smučmi branili turnosmučarsko neodvisnost, svobodo in ozemeljsko celovitost Koble ter vestno in odgovorno izvrševali turnosmučarske dolžnosti pri njeni obrambi pred sovragi vseh vrst, še posebno pred šavjem, ki se bujno razrašča na njej. In kadar torej ne veste, kam na smukoturo ali na gospodov dan ugotovite, da ste ostali brez prevoza, ker vam je sin, novopečeni šofer izmaknil štirikolesno družinsko premoženje, vas društvo vselej odreši zadrege.

Mož, ki se mu je pripetilo slednje, pred častno predsednico in njenim namestnikom brez odlašanja naizust zdrdra prisego in že se tričlansko društvo, izpolnjujoč svoje poslanstvo, z Raven zažene v breg na Koblo. Pomenkujoč se o politiki, kuhi sarme, narodovi blaginji, denarnih poslih, vzgoji mladine, s pancarja odpadli klipsni in drugih velevažnih vprašanjih se trojica znajde na vrhu, ne da bi vedela, kdaj sprašila 750 višincev.

Smuka po utrjenem in rahlo kucljastem smučišču je povsem neproblematična, ugodna za piljenje turnosmučarskega sloga in prijetno razmigavanje trupla ter izpolnjuje vse društvene zahteve po maksimiranju smukoturnega užitka in minimiranju za to potrebnega napora. Da vse to na Kobli drži kot pribito, so z lastnimi smučmi preverili in potrdili Sonja, Boštjan in Miha. Eni že petič v tej sezoni, drugi pa tretjič.

  • Predsednica DLK in njen namestnik
  • Novi član DLK s predsednico v objemu

Zadnja sprememba: 23.01.2022 ob 21:41

Povej naprej:

Poglej si še

Utrjena proga

Utrjena proga

Julijske Alpe | Ratitovec, Gladki vrh | Razor
Maja Lušina
Jurja grifik višincev/top šit

Jurja grifik višincev/top šit

Julijske Alpe | Jalovec | Jalovčev ozebnik
Janez Javoršek GRS

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...