Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Najbližji sosed avstrijske Kredarice

Janez Javoršek GRS

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.600 m

Goldbergspitze je tritisočak in s takšno višino kraljuje nad dolino Große Zirknitztal (Veliko Cirknico). 1400 višincev vzpona obeta veliko smučanja in danes smo se pošteno nasmučali....
Do letnega parkirišča se z avtom ne da. Avto smo pustili nekaj nižje, a je zadnje dva kilometra cesta ledena in brez verig ali štirikolesnega pogona neprevozna. Spodaj v dolini smo presekali dolg ovinek po dolini in proti vznožju Altecka. Strma zapora ima odlično zasnežene grapo, ki jo poznam že od prejšnjih obiskov, zato jo tudi danes izkoristimo za direktni dostop do zgornjega, velikega, podastega področja. Levo mimo jezera Brettsee smo naleteli na markacije, ki vodijo do spodnje Brettscharte in naprej čez južni ledenik proti najvišji avstrijski vremenski postaji. Mi smo še pred škrbino zavili v levo proti vršni piramidi Goldbergspitze.
Že pri vzponu se je obetala odlična smuka, močne nočne plohe snega so nametale nekaj mehkobe na povsem zimsko, tršo podlago. Pod 2500 metri nam je pomagalo toplo vreme in omogočalo odlično smuko. Dolina Große Zirknitztal , je samo še dodala smučarske občutke. ki se ne bodo zlahka pozabili. Brez težav se prismuča do avta. V teh krajih smo bili popolnoma sami.

Zadnja sprememba: 08.02.2024 ob 21:50

Povej naprej:

Poglej si še

Mala Mojstrovka

Mala Mojstrovka

Julijske Alpe | Mala Mojstrovka | z Vršiča čez Vratca
Sandi Y...
ZADNJA DO AVTA

ZADNJA DO AVTA

Julijske Alpe | Kotovo sedlo | Klasična iz Tamarja na Kotovo sedlo
Sun Ra

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...