Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Na sever - na vreme!

Janez Javoršek GRS

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.200 m

O vremenu nima smisla zgubljati besed.
Vse, kar je južneje od glavnega grebena Visokih Tur danes res ni obetalo neke normalne vidljivosti. Severni del pa je v napovedih bil povsem spodoben. Preverit smo se zapeljali čez Turski tunel, na poznano izhodišče nad Flachauwinkl. S parkirišča smo nekje 400 dolžinskih metrov po kopni, gozdni cesti smuči nesli (enako je bilo pri vrnitvi po smučanju). Višje po dolini je snega dovolj. Parkirali smo na nekaj stopinjah plusa, v delno oblačnem vremenu, ki pa se je kasneje zaradi južnega vetra poslabšalo.
Dostopili smo v okviru steze na planino, plazovom izpostavljena prečka nam ni dišala, saj bi tako že spodaj v dolini natikali srenače. Nad zadnjo bajtico (Ennskarhüte), v zgornjem delu krnice, smo jih bili vseeno primorani natakniti. Zgoraj skorajda brezvetrje in prav spodobno zimsko vreme. Smučali smo s sedla, najprej povsem desno, kjer se je našla odlična, grifik podlaga. V osrednjem delu so stare sledi ostale trše, v spodnjem delu vse bolj mehke, a z nepredelano podlago. Mimo planine Ursprungalm je bila smuka lepa in povsem spomladanska, prav takšna tudi po dolini proti izhodišču. V tistih koncih smo bili edini Slovenci.
Pri vožnji nazaj domov, smo iz Turskega tunela zapeljali v deževje....., ki nas je spremljalo do doma. Smučanje ne bo ostalo v "večnem spominu", a smo vseeno iz turobnega dne povlekli maksimum.

Zadnja sprememba: 10.02.2024 ob 20:02

Povej naprej:

Poglej si še

neKolesarska

neKolesarska

Dolomiti | Col dei Bos | Normalka (na jugovzhod)
Marijana & Marko
Dobrač ski poligon

Dobrač ski poligon

Ziljske Alpe | Dobrač
Domen Zupan

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...