Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Na senčni strani je še nekaj pršiča....

Janez Javoršek GRS

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.740 m

....a večina ima rajši "hvatanje boje" na južni strani prelaza Obertauern.
Lokalci Gamsspitz imenujejo Gamsspitzl (se sliši precej pomanjševalno), mogoče zato, ker je z njim začetek precej mogočnega grebena (zahodno), ki se konča na Pleißlingkeilu. Severno nad prelazom (še) ne delajo umetnega snega, temu primerna je smuka po naravnem snegu v območju trase smučišča lepa, višje je snega malo, a se presenetljivo da smučati z vrha Gamsspitza. Spust z vrha je strm in izpostavljen, s triki podlago. Glede na videno, sem danes z vrha smučal edini, zato brez glasnega komentiranja gledalcev ni šlo....
Nižje je smuka prav navdušujoča, zato sem se nazaj vrnil še dvakrat in na pomolu pod vršnim delom (-30m) pri posedanju v zadnji rundi, vseeno dobil nekaj rdečice v lica. (zgornja tretjina je obrnjena na JV)

Snega je v spodnjem delu avstrijske Koroške malo, Gmeineck je zasnežen le v zgornjem delu (nad gozdom), Maltaberg je kopen, Zederhaus in z njim Wald sta povsem kopna, Preber je videti zasnežen le v zgornjem delu, nad zadnjo planino. Katschberg ima le nekaj cm snega.
Na Obertauernu pa se z vseh strani prismuča do avta.

  • V tretjem poizkusu in danes super vremenu, le uzrem kako zgleda vrh
  • Kasneje z vrha smučam ob desnem grebenu
  • bazen za topove
  • Spodaj krnica Zehnerkar, desno dolina Lantschfeldtal, pod soncem Tweng in levo najvišji Gurpitscheck (2526m)
  • Vrh
  • Greben na zahod, v prvem planu Zehnerkarspitz, desno na obzorju se kaže Ankogel
  • Približan
  • Triki smuka z vrha v mehkem snegu
  • Na koncu tretjega vzpona posedim na rami pod vrhom
  • Pogled od tam
  • V senci še nekaj pršiča

Zadnja sprememba: 07.11.2021 ob 16:35

Povej naprej:

Poglej si še

Molltalski ledenik

Molltalski ledenik

Visoke Ture (AT) | Molltalski ledenik
Bogdan Jamšek
Brez FFP2 nikar na pršič

Brez FFP2 nikar na pršič

Visoke Ture (AT) | Schareck | Jugozahodna vesina
Anže Čokl

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...