Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Na Kotliče namesto na kotlet

Smučarske razmere
Občutek varnosti

Ker sem ostal brez kompanije za Stenar, sem si "privoščil" eno počasno, raziskovalno, v meni slabo poznanih koncih. Šel sem po sledeh Matejeve objave iz srede aprila (hvala!).

Že od spodaj se je videlo, da tura ni več zvezno narejena (kot je že Matej takrat napovedal). Sneg (plazovina) se začne na 1000 m, kar se zdi maja kot čudež! Do tja je izza Planšarije čez jaso in po hodourniški strugi slabih 15 min. Potem so še trije obvezni peš deli (prestop < 1 min; ovinek čez čok 5-7 min; čez Pasje sedlo s prečko pod Kotliče verj. 15 min - sam sem sicer izpod Pasjega sedla do vrha Kotličev vse odpešačil). Sneg spomladansko ugoden za psičkanje in za peš (do vrha Kotličev se pride komot brez cepina in derez).

Smuka s Kotličev pomladansko enkratna. Peljal sem 100 v.m. pod nivo Pasjega sedla in potem peš gor (lahko pa bi izbral prečko). Pod Pasjim sedlom moti kamenje, že vizualno, še bolj pa zvočno! Kake velike škode na smučah sicer ni, saj je kamenje položeno v mehak sneg. Velike skale pa itak obvoziš. Po zaključni plazovini je malček do srednje nerodno.

Na koncu sem bil, kljub začetni skepsi, zelo zadovoljen. Kraljestvo samote, 1000 presmučanih v.m. Za ta-trmaste in ta-zmešane je tura še aktualna (priporočam pa stare dile), za ostale pa bolje na kotlet in bučke na žaru v bujni pomladni Logarski dolini.

  • od Planšarije v Logarskem kotu se vidi celo turo
  • unikaten pogled na slap Rinka
  • unikaten pogled na slap Rinka
  • s Pasjega sedla se odpre pogled na Kotliče ...
  • ... in na Okrešelj
  • najmanjši alpski zvonček že več tisoč let ve, katera barva bo v 2018 v modi - sprano rožnata
  • mehka sled
  • nazobčani Kotliči
  • pomladanske vijuge
  • pomladanske vijuge  - zgornjih 100 m sem ponavljal, ker sem pozabil fotlc gor :-P
  • pomladanske vijuge
  • v zaključku - vidita se oba spodnja peš dela

Zadnja sprememba: 07.05.2018 ob 17:02

Povej naprej:

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...