Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Mokra Sneguljčica

Primoz Vrhovnik

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.520 m

Proti Za Akom ,so narasli potoki še dodatno olepšali zelena pobočja Martuljških gora. Sneg se začne na 1520mnm, bilo je toplo in sneg mehak, dovolj da je šlo do vznožja smeri v Kačji jezik in Snowhite večinoma na smučeh, kljub občasnemu zdrsavanju zaradi “plazenja” izpod smuči, meni res ljubih občutkov .
Odločiva se pogledat v Snowhite , začetek obetajoč glede količine snega, nekoliko manj zaradi zelo južnega snega.V srednjem senčnem delu nekoliko bolje, vsi prehodi zvezni vendar ozki. Zgornjih 50 m grape je bilo dobesedno plazenje po “gnilcu”. Na vrhu grape prečiva desno po zveznih prehodih in že malo pripraviva teren za smučanje, ob teh dejanjih uživava v odmevih plazov in upava , da nisva s tem grapo popolnoma spucala. Izza roba prečke, kjer zagledaš vršno pobočje Martuljške Ponce , sva bila nekoliko presenečena ,saj snega skorajda nič, razen nekaj snežnih flik .
Odsmučava nekaj metrov prečke, kjer je odneslo veliko snega. Zelo mehak sneg , ki se je z vsakim zdrsavanjem samo plazil..., in potapljal smuči. Ne bom
polimiziral o “ smučanju”, bil je preboj na smučeh preko grape, kjer je bilo potrebno znanje vseh veščin v strminah in ožinah s pripetimi smučmi na nogah. Zadnja četrtina grape in izstop je bilo ok. Nadaljevanje do 3 macesnov je bilo ugodno, še najboljše smučanje bilo nad tremi macesni in do konca.
Snega v teh koncih je veliko, Jugova grapa še vedno odlična, tudi Kačji jezik, vendar ob nekoliko hladnejših dnevih.
Tokrat je nama Sneguljčica s Klemnom obema dala, mal na silo ampak je “bvo”

Zadnja sprememba: 15.05.2020 ob 17:02

Povej naprej:

Poglej si še

Ledeni možje (Bonifacij) na kratki pavzi

Ledeni možje (Bonifacij) na kratki pavzi

Julijske Alpe | Kotovo sedlo | Klasična iz Tamarja na Kotovo sedlo
Darko Mulej
Kanjavec preko vrha Vrha Hribaric

Kanjavec preko vrha Vrha Hribaric

Julijske Alpe | Kanjavec | pl. Blato - Za Kopico - Hribarice - Kanjavec
Darko Mulej

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...